PGA Tour

16-jarige Chris Kim start het CJ Cup Byron Nelson zeer goed!

De Engelse tiener Kris Kim scoorde een 68 op zijn debuut op de PGA Tour, terwijl landgenoot Matt Wallace leidt in het CJ Cup Byron Nelson. Kim, 16 jaar oud, maakte vijf birdies en een eagle, eindigend op de gedeelde 53e plaats na de eerste ronde in McKinney, Texas. Als Kim de cut haalt na ronde twee, zou hij de op vier na jongste speler zijn die dat doet op een PGA Tour evenement. Kim beschreef de omstandigheden als “vrij makkelijk”, maar was blij met zijn score gezien het zijn debuut was.

Wallace, 34 jaar oud, schoot een acht-onder 63, waarmee hij een voorsprong van één slag heeft op een groep van zeven spelers. Ondanks dat hij vijf keer de cut heeft gemist en dit jaar geen top-tien finish heeft behaald in 11 toernooien, probeert Wallace te leren van jongere spelers die zich focussen op hun slag in plaats van zich zorgen te maken over de uitkomst.

De eerste ronde zag een onderbreking van het spel vanwege duisternis, met negen spelers die nog moesten finishen. Titelverdediger Jason Day eindigde drie slagen achter, terwijl Jordan Spieth, een runner-up in 2022, sterk begon maar terugviel op de laatste negen holes om drie onder te eindigen.