LIV Golf Tour

Dean Burmester bovenaan het klassement na eerste ronde LIV Golf Hong Kong

Dean Burmester of Stinger GC speaks at a press conference during the first round of LIV Golf Hong Kong at the Hong Kong Golf Club Fanling on Friday, March 08, 2024 in Fanling, Hong Kong. (Photo by Chris Trotman/LIV Golf)

HONG KONG – Teleurgesteld omdat ze vorige week de teamtitel in Jeddah niet wonnen, ondanks dat ze de laatste ronde met een voorsprong van zeven slagen begonnen, ging Stinger GC vastberaden de LIV Golf Hong Kong in om het goed te maken.

Tot nu toe gaat het goed na één ronde – hoewel een aanhoudende en bekende vijand opnieuw op de loer ligt.

Onder leiding van Dean Burmester’s 7-onder 63 grepen de Stingers de leiding na de eerste ronde op de historische Hong Kong Golf Club met een teamscore van 16 onder par. Dat is één slag beter dan de Crushers GC van Bryson DeChambeau, het team dat afgelopen zondag de Stingers voorbijstreefde met een opwindende, record-tying prestatie van 20 onder par in de laatste ronde.

“Het was natuurlijk moeilijk te verteren,” zei Burmester. “Ik zag Bryson in de kleedkamer, en ik gebruikte wat taal. Maar allemaal in goede spirits. Ik dacht, verdomme, jullie zijn moeilijk te verslaan. …

“We hadden vorige week een goede week en de Crushers deden iets gek op zondag, maar ik zie dat ze weer vlak achter ons zitten. Hopelijk kunnen we deze week iets voor hen doen.”

Burmester en Abraham Ancer van Fireballs GC delen de individuele leiding, één slag voor op het zeskoppige achtervolgende peloton dat bestaat uit Burmester’s captain Louis Oosthuizen, Charles Howell III van de Crushers, Eugenio Chacarra van Fireballs GC, Harold Varner III van 4Aces GC, Matt Jones van Ripper GC en Martin Kaymer, captain van Cleeks GC, wiens 64 zijn laagste score is in een LIV Golf-toernooi. Nog een slag terug zijn DeChambeau en Brooks Koepka, captain van Smash GC.

Het 54-speler veld, het meest gedecoreerde ooit om te concurreren op de Hong Kong Golf Club, bood de dankbare fans veel indrukwekkende scores op een drukbezette leaderboard. Op een gegeven moment waren 12 spelers gedeeld aan de leiding met 5 onder, voordat Burmester en Ancer zich afscheidden met late birdies. In totaal schoten 44 spelers par of beter.

“Het is gek, toch? Gek,” zei Howell, een van de zeven spelers die een bogey-vrije ronde produceerde. “Nooit gedacht dat, hoe laag de scores zijn met deze golfbaan. Het is een getuigenis van de kracht van het veld en hoe goed deze jongens echt zijn.”

“Ik dacht niet dat er zoveel lage scores zouden zijn, maar ik weet het niet, ik denk dat het gewoon perfect speelt,” voegde Ancer toe, die ook bogey-vrij was. “De greens zijn echt goed. Er zijn gewoon veel jongens die heel goed spelen op dit moment.”

Burmester speelde bijna helemaal niet. Hij werd eerder deze week ziek en was misselijk op dinsdag, waardoor hij niet kon trainen. Oosthuizen was ook ziek, maar beiden wisten zich te herstellen. Burmester zei dat het hem deed denken aan de maagklachten die hij vorig december had op het Zuid-Afrikaans Open, toen hij op de baan overgaf en bijna terugtrok. Hij eindigde die week door het toernooi te winnen.

“Het lijkt elke keer als ik ziek word, speel ik redelijk goed,” zei Burmester, “dus dat is geweldig nieuws.”