PGA Tour

The Players Championship: Tiger Woods zal volgende week niet terugkeren naar TPC Sawgrass

Tiger Woods maakt geen rentree op de PGA Tour in The Players Cha,pionship. Woods is tweevoudig winnaar op TPC Sawgrass; de 15-voudig major-kampioen heeft niet deelgenomen aan de PGA Tour sinds hij zich halverwege terugtrok uit de Genesis Invitational.

De voormalige wereldranglijstaanvoerder heeft de afgelopen seizoenen een beperkt schema gespeeld vanwege blessures, met slechts zeven starts op evenementen die wereldranglijstpunten aanbieden sinds zijn auto-ongeluk in februari 2021.

Woods stelde zichzelf als doel om ‘een toernooi per maand’ te spelen voor het komende jaar, wat zijn drukste schema zou zijn sinds 2019, maar moest zich halverwege terugtrekken wegens ziekte toen hij vorige maand zijn laatste comeback maakte op de Genesis Invitational.

Woods speelde elke editie van The Players vanaf zijn debuut in 1997 tot 2007, inclusief een overwinning met één slag in de wedstrijd van 2001, en nam vervolgens elk jaar deel van 2009 tot zijn overwinning met twee slagen in 2013.

Hij miste zijn titelverdediging een jaar later vanwege een blessure en heeft sindsdien slechts drie starts gemaakt. Woods eindigde als gelijk-30e in zijn meest recente optreden in 2019, een maand nadat hij The Masters voor de vijfde keer had gewonnen.

Dit is het laatste jaar van Woods’ vijfjarige vrijstelling voor The Players vanwege die major-overwinning, wat betekent dat hij afhankelijk van de resultaten in de komende 12 maanden mogelijk een alternatieve manier moet vinden om in de toekomst een plek te verdienen.

Scottie Scheffler keert terug als titelverdediger op TPC Sawgrass na zijn indrukwekkende overwinning vorig jaar, terwijl Rory McIlroy probeert het gat aan de top van de wereldranglijst te dichten in het evenement dat hij in 2019 won.

FedExCup-kampioen Viktor Hovland jaagt op zijn eerste overwinning van het seizoen, en de major-kampioenen Wyndham Clark en Brian Harman doen ook mee, samen met Tommy Fleetwood en Matt Fitzpatrick, die beiden hopen de eerste Engelsman te worden die The Players wint.