LIV Golf Tour

Dean Burmester wint na play-off het LIV Golf Miami

First place individual champion, Dean Burmester of Stinger GC poses with the individual trophy after the final round of LIV Golf Miami at the Trump National Doral on Sunday, April 07, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Montana Pritchard/LIV Golf)

MIAMI – Verdedigend Masters-kampioen Jon Rahm en teamgenoot van Legion XIII Tyrrell Hatton zullen deze week naar Augusta National gaan na het vieren van hun tweede LIV Golf-teamoverwinning van het seizoen. Dean Burmester van Stinger GC staat niet in het veld voor de eerste major van het jaar, maar hij maakte zondag een gedurfde verklaring op een van de moeilijkste golfbanen.

(L-R) First Place Team Champions Kieran Vincent, Captain Jon Rahm, Caleb Surratt and Tyrrell Hatton of Legion XIII GC pose with the trophy after the final round of LIV Golf Miami at the Trump National Doral on Sunday, April 07, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Jon Ferrey/LIV Golf)

Rahm en zijn team overleefden een achtbaanrit van een finale ronde om de teamtitel te winnen in het LIV Golf Miami met één slag voorsprong op RangeGoats GC. Het is een unieke manier om zijn Masters-titel te verdedigen, die donderdag begint met 13 LIV Golf-spelers in het deelnemersveld.

“Het was een geweldige week,” zei Rahm, die op de vierde plaats eindigde in het individuele klassement terwijl hij de enige speler van dit seizoen bleef met top 10-noteringen in elk van de eerste vijf starts. “Hopelijk kan ik al het goede dat ik deze week heb gedaan volgende week blijven doen en een paar domme fouten vermijden en hopelijk opnieuw back-to-back gaan.”

Een speler die hij volgende week niet zal zien, is Burmester, die Sergio Garcia versloeg op de tweede playoff-hole op Trump National Doral met een par. Tijdens het tussenseizoen won Burmester twee opeenvolgende evenementen thuis in Zuid-Afrika – waaronder het Zuid-Afrikaanse Open – en heeft nu zijn eerste LIV Golf-overwinning terwijl hij zijn wereldklasse talent blijft tonen. Hij eindigde T3 in de LIV Golf-seizoensopener bij Mayakoba.

“Misschien wel het beste golf van mijn carrière,” zei Burmester. “Als ik het zo bekijk, is de hoeveelheid overwinningen, de hoeveelheid top 10’s, top 5’s die ik produceer echt speciaal spul.”

Het werd nog specialer op een Blue Monster-baan die een van de meest veeleisende tests in het profgolf blijft.

Legion XIII veroverde hun tweede teamtitel van het seizoen op LIV Golf Miami. (Foto door Montana Pritchard/LIV Golf)

Garcia, de captain van Fireballs GC, begon de dag met een voorsprong van twee slagen maar werd uiteindelijk ingehaald door meerdere spelers. Op een gegeven moment op de back nine deelden vijf spelers – Burmester, zijn Stinger Captain Louis Oosthuizen, Garcia, Hatton en Matthew Wolff – de leiding.

Burmester pakte de solo-lead met een birdie op de bereikbare 16e hole, maar bogeyde de moeilijke par-4 18e na een verkeerde afslag. Ondertussen pakte Garcia de leiding met een birdie putt van 40 voet op 17, maar hij maakte drie putts op de 18e om terug te vallen in een gelijkspel en de playoff af te dwingen.

Na gelijke pars op de eerste playoff-hole, vond Garcia het water met zijn approach op de 18e terwijl Burmester veilig op de green landde voor een tweepunts-par om te winnen.

“Dit is een monster van een plek en het heeft in de loop der jaren zoveel geweldige kampioenschappen georganiseerd,” zei Burmester. “Nu organiseert het ons, en ik voel me bevoorrecht om hier te hebben gewonnen.”

Garcia, die meer dan 50 competitieve ronden heeft gespeeld op de Blue Monster, verloor voor de derde keer in een LIV Golf-playoff. Hij ging vier holes tegen Joaquin Niemann in Mayakoba en verloor ook vorig jaar in Singapore van Talor Gooch.

“Uiteraard wil je winnen als je zo dichtbij bent,” zei Garcia. “Helaas gebeurt dat maar bij één persoon, en het was niet voor mij bedoeld.”

CADDIE PROBLEMEN

Jon Rahm en Tyrrell Hatton moesten beiden vervangende caddies gebruiken op zondag. De caddie van Rahm werd ziek. De caddie van Hatton raakte geblesseerd aan zijn schouder en zal een maand uit de running zijn.

Sergio Garcia neemt de leiding in het LIV Golf Miami