Ladies Tour

Lottie Woad wordt de eerste Britse vrouw die de Augusta National Women’s Amateur wint

Lottie Woad

Lottie Woad birdiede drie van haar laatste vier holes om de eerste Britse speler te worden die de Augusta National Women’s Amateur won. De 20-jarige (-8) eindigde één slag voor haar naaste concurrent Bailey Shoemaker in een spannende laatste ronde in Augusta.

Eerdere winnaars van het evenement zijn onder meer de Amerikaanse Rose Zhang in 2023, die vorig jaar drie top-10 finishes bij majors behaalde.

Woad begon de laatste ronde op Augusta National met een voorsprong van twee slagen, maar viel achterop toen Bailey Shoemaker een opmerkelijke bogeyvrije ronde van 66 voltooide. Toen werd het nog erger voor de 20-jarige tweedejaarsstudent aan de Florida State. Ze speelde defensief op de par-5 13e, trok haar approach om naar het bovenste gedeelte van de green en met de vlag beneden. De drieputt-bogey zette haar twee slagen achter en ze kwam bijna zonder holes te zitten.

En toen leverde ze momenten af die zo typerend zijn op de back nine van Augusta National.

Het begon met een par-save op de 14e toen ze van achter de green een up-en dowm maakte . Ze holede vervolgens een birdieputt op de par 5 15e, en maakte er nauwelijks een van ongeveer dezelfde lengte op de volgende hole.

Op weg naar de 17e hole stond Woad één slag achter, maar een birdie drie bracht haar op gelijke hoogte en ze wist een lange putt te maken op de 18e voor een ronde van 69. Dat bracht haar totaal na drie rondes op acht onder par, 208.

Woad, die één slag voor de tweede geplaatste Shoemaker eindigde, zei: “Ik hoopte dat het een leuke stressvrije dag zou worden, maar dat was verre van dat. Maar uiteindelijk was het een koelere manier om te eindigen.

De overwinning van Woad levert haar een plaats op in het veld voor de Women’s Open en de US Women’s Open.