LIV Golf Tour

Sergio Garcia neemt de leiding in het LIV Golf Miami

MIAMI – Sergio Garcia heeft zoveel competitieve rondes gespeeld op de Blue Monster gedurende zijn legendarische carrière dat er geen verrassingen meer zijn. Hij hoopt dat die ervaring zondag zal lonen met zijn eerste overwinning op de iconische baan – en zijn eerste overwinning in de LIV Golf League.

De captain van Fireballs GC schoot zaterdag een 4-onder-par 68 op LIV Golf Miami om naar 9-onder par te gaan, goed voor een voorsprong van twee slagen voorafgaand aan de laatste ronde op Trump National Doral. Zijn naaste achtervolgers zijn Talor Gooch van Smash GC, Tyrrell Hatton van Legion XIII, Matthew Wolff van RangeGoats GC en Dean Burmester van Stinger GC.

Legion XIII leidt het teamklassement met 21 onder par dankzij de 66 van Kieran Vincent, de 67 van Hatton en de 70 van captain Jon Rahm. Ze leiden de RangeGoats met drie slagen terwijl ze op zoek zijn naar hun tweede overwinning van hun eerste seizoen als uitbreidingsteam van LIV Golf.

Na betrokken te zijn geweest bij twee LIV Golf individuele play-offs die niet zijn kant op gingen – inclusief de epische vier-holes strijd tot in de duisternis tegen Joaquin Niemann bij de seizoensopener van dit jaar in Mayakoba – zou Garcia graag extra holes willen vermijden op zondag en het toernooi in reguliere speeltijd willen besluiten.

“Aan het einde van de dag moet je jezelf gewoon kansen blijven geven,” zei Garcia, die 36 carrièreprofessionele overwinningen heeft, waarvan de laatste in 2020. “Ik doe mijn best daarbuiten elke keer. Ik geef mijn best. Soms is mijn beste heel goed, soms is mijn beste niet zo goed. Hopelijk zal mijn beste morgen echt goed zijn, en zullen we het kunnen klaren. Zo niet, dan blijven we eraan werken.”

Dean Burmester van Stinger GC staat twee slagen achter op weg naar zondag op LIV Golf Miami.

Garcia maakte zijn eerste professionele start op Doral in 2002 en heeft een paar derde plaatsen om te laten zien. Zijn bogeyvrije 67 op vrijdag evenaarde zijn laagste score op de Blue Monster, en hij volgde het met een zaterdagse prestatie die begon met een approach shot dat tegen de vlaggenstok op zijn openingsslag ketste en zijn enige bogey van het toernooi op zijn 29e gespeelde hole.

“We hebben het door de jaren heen gezien, dus we weten min of meer wat we kunnen verwachten,” zei Garcia. “Maar het is het soort golfbaan waar je goede slagen moet slaan. Als je dat niet doet, is het moeilijk.”

Garcia is niet alleen in zijn zoektocht naar zijn eerste LIV Golf-overwinning.

Van de top 12 spelers op het leaderboard is de enige die een LIV Golf individuele trofee heeft opgeheven, Gooch, die vorig jaar drie keer won op weg naar het claimen van het seizoenslange Individueel Kampioenschap.

Hij betwijfelt of dat hem enigszins een voordeel geeft ten opzichte van de andere kanshebbers op zondag – “Ik heb niet naar het leaderboard gekeken, maar ik wed dat een paar van die jongens major kampioenschappen en Ryder Cups hebben gewonnen,” zei hij – maar hij heeft wel vertrouwen in zijn vermogen om succesvol een gespannen en compact leaderboard van de laatste ronde te navigeren.

“Het is fijn om zo vaak te hebben gewonnen onlangs,” zei Gooch, die op zoek is naar zijn eerste LIV Golf-overwinning op Amerikaanse bodem na alle drie de overwinningen vorig jaar overzee. “Dat is zeker een boost voor het zelfvertrouwen.”

Net als Garcia hebben Burmester en Wolff een paar keer rond de top van het leaderboard gekeken sinds ze zich bij LIV Golf hebben aangesloten. Beiden behoren tot de grootste hitters van de league, dus het is geen verrassing dat ze in de race zijn op een baan van 7.701 yards. Geen van beide spelers had de baan gezien tot ze bij LIV Golf kwamen.

“Het wordt niet voor niets de Blue Monster genoemd,” zei Burmester. “Het is moeilijk. Er is geen enkele golfslag waar je staat en denkt, man, ik heb eigenlijk een kans.”

Matthew Wolff of RangeGoats GC hits his shot from the seventh tee during the second round of LIV Golf Miami at the Trump National Doral on Saturday, April 06, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Scott Taetsch/LIV Golf)

Wolff eindigde eerder dit jaar als vierde in Las Vegas in slechts zijn tweede start nadat Bubba Watson, de captain van RangeGoats, hem had verworven in een ruil voor Gooch. Nu staat hij in de laatste groep van zondag met Gooch en probeert Garcia bij te halen.

“Winnen is echt moeilijk,” zei Wolff. “Elke keer dat je de kans hebt om in de race te zijn of te winnen, is zeker iets om trots op te zijn.”

Talor Gooch met een score van 5-onder leidt in LIV Golf Miami