LIV Golf Tour

Talor Gooch met een score van 5-onder leidt in LIV Golf Miami

MIAMI – Een jaar geleden in april begon Talor Gooch zijn hete reeks die leidde tot het seizoenslange LIV Golf Individuele Kampioenschap. Het lijkt erop dat hij weer opwarmt, aangezien de ster van Smash GC een score van 5-onder 67 schoot op LIV Golf Miami om de eerste rond leiding te delen met Sergio Garcia en Peter Uihlein.

Ondertussen opende het voormalige team van Gooch, RangeGoats GC, een voorsprong van vijf slagen op Legion XIII dankzij de 67 van Uihlein en een paar 66’s van captain Bubba Watson en Matthew Wolff.

Gooch stond deze week op de zesde plaats in punten na de eerste vier evenementen, maar hij had nog niet het soort prestatie geleverd dat hij op consistente basis in 2023 had neergezet, toen hij drie keer won, waaronder zijn eerste LIV Golf-overwinning in Adelaide vorig jaar april. Hij zei dat de ronde van vrijdag op de Blue Monster op Trump National Doral de eerste keer was dat zijn balcontact aan zijn normen voldeed.

“Dit voelde een beetje als sommige van die diepe rondes die ik vorig jaar rond deze tijd had,” zei Gooch, die tijdens het tussenseizoen werd verhandeld van de RangeGoats naar het Smash-team van Brooks Koepka. “Hopelijk kunnen we wat van dat vuur van vorig jaar rond deze tijd vangen en het aanwakkeren.”

Garcia, de captain van Fireballs GC, creëerde de enige bogeyvrije ronde van de dag, vooral dankzij het slaan van 16 van de 18 greens in regulatie, de beste prestatie van alle spelers in het veld op vrijdag. Hij had ook een geweldige up-and-down op de par-3 13e om zijn scorekaart schoon te houden.

“Ik sloeg het meestal niet super dicht bij de hole, maar ik raakte veel greens,” zei Garcia, die deel uitmaakte van twee van de zeven playoffs in de geschiedenis van LIV Golf, maar nog steeds op zoek is naar zijn eerste individuele LIV-overwinning. “Mijn lag-putting was goed. Ik heb mezelf niet onder veel stress gezet. Dat hielp natuurlijk.”

Uihlein is een van de meest consistente spelers van LIV Golf, maar is ook op zoek naar zijn eerste individuele overwinning. Hij heeft teamtrophies gewonnen met twee verschillende teams, en nadat hij tijdens het tussenseizoen naar de RangeGoats werd verhandeld, zou hij zich bij Gooch kunnen voegen als de enige LIV-spelers die titels hebben gewonnen met drie verschillende teams. Gooch won teamtrophies met 4Aces GC in 2022 en de RangeGoats vorig jaar, en zijn Smash-team won eerder dit seizoen in Las Vegas.

Als een van de langste hitters van LIV Golf heeft Uihlein zich ook opgeworpen als een van de beste putters. Hij leidde het veld op vrijdag in die categorie, met slechts 23 putts nodig. “Ik heb echt goed gespeeld, lekker geput en had het gevoel dat ik mijn weg daar rond aan het plotten was, wat goed was,” zei Uihlein.

Zijn teamgenoten Wolff en Watson zijn de dichtstbijzijnde achtervolgers, samen met Dean Burmester van Stinger GC en Scott Vincent van Iron Heads GC. Zes andere spelers staan gelijk op de achtste plaats, waaronder Koepka en captain Jon Rahm van Legion XIII.

De tweede ronde van zaterdag staat gepland voor een shotgun-start om 13:15 uur Eastern Time.

TEAMSCORES TELLEN
Standen en scores tellen voor de openingsronde van het teamwedstrijd bij LIV Golf Miami op vrijdag. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier de scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie ronden wint de teamtitel.

1. RANGEGOATS GC -13 (Uihlein 67, Wolff 68, Watson 68)

2. LEGION XIII -8 (Rahm 69, Surratt 69, Hatton 70)

3. 4ACES GC -7 (Reed 69, Johnson 70, Varner III 70)

4. SMASH GC -6 (Gooch 67, Koepka 69, McDowell 74)

5. STINGER GC -5 (Burmester 68, Oosthuizen 70, Schwartzel 73)

6. FIREBALLS GC -3 (Garcia 67, Ancer 73, Chacarra 73)

T7. IRONHEADS GC -2 (Vincent 68, Na 70, Lee 76)

T7. CLEEKS GC -2 (Bland 71, Samooja 71, Kaymer 72)

T7. TORQUE GC -2 (Pereira 69, Niemann 71, Muñoz 74)

T7. CRUSHERS GC -2 (DeChambeau 71, Casey 71, Lahiri 72)

11. RIPPER GC +1 (Leishman 70, Herbert 73, Jones 74)

12. HYFLYERS GC +2 (Steele 69, Tringale 73, Mickelson 76)

13. MAJESTICKS GC +4 (Poulter 72, Stenson 73, Westwood 75)

(Foto door Sam Greenwood/LIV Golf)