PGA Tour

Akshay Bhatia pakt een voorsprong van vier slagen in het Valero Texas Open

Kan Akshay Bhatia zijn ticket voor The Masters verdienen met nog een overwinning op de PGA Tour?

De PGA Tour ster Akshay Bhatia heeft een comfortabele voorsprong van vier slagen genomen na de derde ronde van het Valero Texas Open, op een dag waarop Rory McIlroy zichzelf zo goed als uit de strijd speelde.

De 22-jarige Bhatia noteerde een stabiele derde ronde van 68 slagen om zijn totaal op 15-onder par te brengen op de TPC San Antonio. Dat evenaart het 54-holes record in de geschiedenis van het Texas Open. De Amerikaan bevindt zich nu vier slagen voor op landgenoot Denny McCarthy, die een solide ronde van 67 liet noteren.

De linkshandige Bhatia kan zijn ticket voor The Masters verdienen met een overwinning. Bhatia en McCarthy hebben zich losgemaakt van het achtervolgende peloton, met Brendon Todd (69) op de derde plaats op 8 onder par.

Voormalig Masters-kampioen Hideki Matsuyama (66) en Russell Henley (70) volgen op een slag achterstand op 7-onder par.

De Zweed Ludvig Aberg zag zijn driverhoofd op de 17e hole eraf vliegen, maar slaagde er toch in om de green te bereiken met een ronde van 67 slagen. Hij bevindt zich op de zesde plaats met 6 onder par.

McIlroy begon de ronde binnen de top 10 en op zes slagen achterstand, maar zakte naar een teleurstellende ronde van level-par 72 om op 5 onder par te blijven. De Noord-Ier staat nu op T7, maar 10 slagen achter Bhatia bij aanvang van de laatste ronde. McIlroy zal proberen de carrière grand slam te voltooien op The Masters volgende week.

Een tweede PGA Tour titel in minder dan 12 maanden in het Texas Open op zondag zal Bhatia’s ticket voor The Masters voor de eerste keer in zijn carrière volgende week bevestigen. Bhatia heeft slechts aan één major kampioenschap in zijn carrière deelgenomen en dat was het US Open van 2021.

Een overwinning in het Texas Open zou extra speciaal zijn voor Bhatia op zondag, gezien hij drie jaar geleden in die staat zijn vriendin, Presleigh Schultz, heeft ontmoet.

McCarthy zoekt zijn eerste PGA Tour-titel, maar hij is al in aanmerking gekomen om deel te nemen aan The Masters.

Leaderboard
-15 A Bhatia (VS)
-11 D McCarthy (VS)
-8 B Todd (VS)
-7 R Henley (VS), H Matsuyama (Jap)
-6 L Aberg (Zwe)
-5 R McIlroy (NI), S Cink (VS), A Noren (Zwe), R Hoey (Phi)