PGA Tour

Akshay Bhatia wint het Texas Open na play-off

Bahtia ontwrichte zijn schouder bij het vieren van een cruciale putt

Akshay Bhatia behield zijn zenuwen in een playoff om zijn tweede overwinning op de PGA Tour te claimen in het Valero Texas Open op de TPC San Antonio.

De 22-jarige linkshandige speler begon de dag met een voorsprong van vier slagen op TPC San Antonio en op een gegeven moment strekte die marge zich uit tot vijf. Maar uit het niets maakte Denny McCarthy birdies op 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 18 om 20-onder te komen.

Bhatia hield zijn focus op de 72e hole, waarbij hij een putt van 3.5 meter maakte voor birdie om een playoff af te dwingen na het evenaren van de score van McCarthy. Tijdens het vieren van zijn putt waarmee hij in d eplay-off kwam,  ging zijn linker schouder naar verluidt iets uit de kom. Tijdens de playoff sloeg Bhatia zijn afslag en zijn lay-up op de par-5 18e voordat hij om medische hulp riep.

Zijn schouder werd snel ingetapet en Bhatia slaagde erin zijn approach dichtbij te krijgen . Ondertussen vond McCarthy onverklaarbaar het water met zijn approach om zijn kansen zo zien te beëindigen.

“Ik wou dat ik die wedge-slag opnieuw kon slaan,” zei een teleurgestelde McCarthy tegen verslaggevers.

“Er zat een insect op mijn bal en met wat lawaai op de tribunes had Ik mij waarschijnlijk opnieuw moeten concentreren, , maar ik dacht laat je niet afleiden en misschien deed ik dat dus wel een beetje. Het is zeker een leermoment voor mij, maar al met al heb ik mij vandaag echt goed gehouden.”

Bhatia zonk vervolgens zijn birdieputt en werd op de green vergezeld door zijn vriendin Presleigh Shultz.

De overwinning, zijn tweede op de PGA Tour, betekent dat de getalenteerde linkshandige ook is uitgenodigd voor de aankomende Masters.

“Toen ik die putt maakte en ik mijn arm omhoog bracht, kwam hij uit de kom en ging weer terug.

“Gelukkig was de fisio nog steeds in de buurt en tapete hij het goed in en het voelde goed om die wedge-slag te slaan.” Hij voegde eraan toe: “Denny speelde ongelooflijk. Je moet hem krediet geven.

De wereld nummer twee Rory McIlroy wist met een bogey-vrije 6-onder 66 om als solo derde te eindigen.

Akshay Bhatia pakt een voorsprong van vier slagen in het Valero Texas Open