LIV Golf Tour

Jinichiro Kozuma leidt na eerste ronde LIV Golf Adelaide

Jinichiro Kozuma of Iron Heads GC walks through the tunnel to the 12th tee during the first round of LIV Golf Adelaide at the Grange Golf Club on Friday, April 26, 2024 in Adelaide, Australia. (Photo by Charles Laberge/LIV Golf)

ADELAIDE, Zuid-Australië – Na een bogeyvrije 9-onder 63 te hebben gemaakt in de eerste ronde neemt Jinichiro Kozuma van de Iron Heads GC de leiding.  Zijn teamgenoot en vrijdagse speelpartner Danny Lee, die naast Kozuma zat tijdens de persconferentie na de ronde, was verbaasd. “Moeilijkheden? Welke moeilijkheden?”

Inderdaad leek de 29-jarige Kozuma bijna geen moeite te hebben tijdens de eerste ronde op The Grange Golf Club. Hij stond 8 onder na zijn eerste 11 holes en gaf de leiding nooit op op een dag van lage scores voor enthousiaste, overvolle menigten op The Grange.

Kozuma neemt een voorsprong van één slag mee naar de tweede ronde op zaterdag boven Lee en Carlos Ortiz van Torque GC. Vier spelers delen de vierde plaats, twee slagen achter – Mito Pereira (Torque), Peter Uihlein (RangeGoats GC), Andy Ogletree (HyFlyers GC) en Anirban Lahiri (Crushers GC).

Torque GC heeft de leiding in het teamklassement door 20-onder te maken, de laagste score van de eerste ronde door een team dit jaar. Naast de bijdragen van Ortiz en Pereira droeg kapitein Joaquin Niemann – die dit seizoen aan de leiding staat in het individuele kampioenschap dankzij twee individuele overwinningen – een 67 bij.

De Iron Heads staan één slag achter op de tweede plaats, terwijl HyFlyers GC derde staat met 17 onder. Crushers GC, dat aan de leiding staat in de teamrace van het hele seizoen, staat vierde met 16 onder. De plaatselijke favorieten Ripper GC, onder leiding van Cameron Smith, staan vijfde met 15 onder.

Kozuma, die bezig is aan zijn eerste volledige jaar bij LIV Golf na zich te hebben gekwalificeerd via het promotietoernooi tijdens het tussenseizoen, staat voor het eerst na een ronde aan de leiding in zijn negen starts bij LIV Golf. Zijn familie woont deze week zijn eerste LIV Golf-toernooi bij om hem te zien spelen.

“Ik wilde echt goed spelen voor mijn familie en indruk maken op alle familieleden,” zei Kozuma, wiens ronde werd bekroond met een eagle putt. “Ik denk dat ik dat heb kunnen doen en daar ben ik heel blij mee.”

Niet-captain teamgenoten speelden vrijdag samen in dezelfde groep, en Kozuma en Lee zullen opnieuw samen zijn in de tweede ronde op zaterdag. Ze hopen dat dit zal leiden tot nog een dag waarop ze elkaar aanvullen.

“Wat ik vandaag ook deed en wat Jinny vandaag ook deed, het werkte behoorlijk goed uit,” zei Lee, de winnaar van vorig jaar in Tucson. ”

Ook Ortiz en Pereira blonken uit in de geheel-Torque groep.

“Het was echt leuk om met deze jongens te spelen,” zei Ortiz. ”

Kozuma, Lee, Pereira en Ogletree behoren tot de acht individuele spelers die nog geen punten (top 24 finish) hebben behaald in de eerste vijf toernooien van dit seizoen. Dat ze sterke openingsrondes plaatsten in Adelaide is een indicatie dat betere resultaten in het verschiet liggen.

“Niet de start [van dit seizoen] die ik zou willen,” zei Pereira, die vorig jaar achtste werd in de seizoensranglijst. “… Maar ik probeer hard te werken om mijn spel terug te krijgen waar het vorig jaar was, of zelfs beter.”

Voor Kozuma en Lee ligt de focus voor de komende twee rondes niet op punten, maar gewoon goed spelen en voortbouwen op het momentum van de hete start op vrijdag.

“Je kunt niet te veel vast komen te zitten in dat soort dingen,” zei Lee, die werd vertraagd door een operatie aan zijn pols in het tussenseizoen. “Ik voel dat dat alleen maar veel druk op jezelf legt, dus je moet het gewoon loslaten en je hoofd naar beneden houden en gewoon blijven doen wat we hebben gedaan.”

Kozuma voegde er aan toe: “Ik wil niet te veel nadenken over de punten. Ik wil gewoon genieten van waar ik nu ben en spelen.”

TEAMSCORES
Staat en scores van vrijdag voor de openingsronde van de teamcompetitie bij LIV Golf Adelaide. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee rondes, terwijl alle vier de scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie rondes wint de teamtitel.

1. TORQUE GC -20 (Ortiz 64, Pereira 65, Niemann 67)

2. IRON HEADS GC -19 (Kozuma 63, Lee 64, Vincent 70)

3. HYFLYERS GC -17 (Ogletree 65, Steele 66, Tringale 68)

4. CRUSHERS GC -16 (Lahiri 65, Casey 67, DeChambeau 68)

5. RIPPER GC -15 (Jones 66, Leishman 67, Smith 68)