Wil Besseling eindigt als 6e en Rafa Cabrera Bello wint na play-off

Met 16-onder par is Wil Besseling in het Acciona Open de España geëindigd. De winnaar Rafa Cabrera Bello eindigde samen met zijn landgenoot, de spanjaard Adri Arnaus, op 19-onder par. In de play-off was het de eerste die met een birdie de play-off won en daarmee het toernooi.

Besseling ging gedurende het toernooi rond in 64, 65, 72 en 67 slagen. Zijn score had op de laatste dag veel lager kunnen uitvallen als hij wat meer putts had gemaakt. Er waren er een aantal flink op lijn maar helaas te kort. Ook de bogey en dubbel bogey op de derde dag hield hem van een eventuele overwinning af. Toch was er weer een flinke cheque en wel van ruim 42.000 euro en als cadeau mag hij volgende week op Valderrama meespelen waar ook Joost Luiten acte de presente geeft.

Darius van Driel, die ook de tweede cut overleefde, eindigde met 3-onder op de gedeelde 68e plaats, voor hem was er nog een cheque van ruim 3100 euro. Van Driel staat nu nog zevende reserve voor Valderrama er is dus een kleine dat ook hij mag meespelen.

Rafa Cabrera Bello laatste overwinning dateerde van vier jaar geleden. De nummer 231 van de wereld, zonder een wereldwijde top-10-finish sinds januari, wist na een dubbel bogey op de opening hole met vier birdies in de resterende holes op 19-onder te komen. Met dezelfde score was zijn flightgenoot Adri Arnaus geëindigd en de twee moesten terug naar de 18e afslag. Een goede putt die viel voor de 37-jarige was voldoende voor de overwinning.

Zijn vader die naast de green stond en de winnende putt zag kon zijn tranen niet bedwingen en riep een aantal keren keihard “RAFA RAFA RAFA”.

Voor Cabrera Bello werd het zijn vierde overwinning op de Europese Tour en is hij de 13e Spanjaard die wint in zijn geboorteland.

Wil Besseling nu 5e en Darius van Driel door na tweede cut!

Wil Besseling pakt de leiding in Spanje! Van Driel ook door!

Uitstekende start van Wil Besseling in Spanje!