Wil Besseling nu 5e en Darius van Driel door na tweede cut!

Wil Besseling leek op de derde dag van het Acciona Open de España presented by Madrid op weg naar weer een ronde zonder bogeys tot hij op de 14e aankwam. Na een goede afslag op deze par 5 hole sloeg hij zijn tweede slag links van de green in de bunker, zijn bal lag mooi op het zand en leek geen probleem te worden. Toch raakte hij de bal veel te clean en die ging vervolgens over de green de andere bunker in. Hij stapte weer de bunker in en nu opnieuw wat clean geraakt eindigde zijn bal meters ver van de hole. Met twee putts stond er ineens een bogey op zijn kaart en niet alleen was het zijn eerste bogey in het toernooi maar ook op deze hole was het de eerste bogey die gemaakt werd.

De afslagen van Besseling leken gedurende het toernooi geen problemen op te leveren en laat hij nou op de 15e, en na zijn bogey op de hole ervoor, zijn bal links het bos inslaan en bijna out-of-bounds. Na gekeken te hebben of hij een redelijk drop kon maken, besliste hij om terug te gaan naar de afslag. Met een par met zijn tweede bal stond er ook ineens een dubbel bogey op zijn kaart. Met drie parren op de resterende holes en drie birdies en een bogey in zijn eerste 9 holes werd zijn score 72 slagen (+1) en zakte hij in het klassement met 12-onder naar de gedeelde vijfde plek.

Darius van Driel overleefde de tweede schifting in het toernooi. Lag eerst de cut na twee ronden op 2-onder ook na de derde ronde bleek dat de score waarmee spelers zich plaatsten voor de vierde en laatste ronde in Spanje. Van Driel die goed in het toernooi opende met 67 slagen, liet op dag twee en drie 71 slagen noteren waardoor zijn score op 4-onder bleef staan en daarmee deelt hij de 57e plaats.

Voor de Spaanse toeschouwers is het natuurlijk erg leuk dat de leider na drie ronden een landgenoot is. Rafa Cabrero Bello nam de leiding met 17-onder en wordt gevolgd door landgenoot Adri Arnaus en de Fransman Julien Guerrier met 15-onder.

Wil Besseling pakt de leiding in Spanje! Van Driel ook door!

Uitstekende start van Wil Besseling in Spanje!