Uitstekende start van Wil Besseling in Spanje!

Wil Besseling is uitstekend gestart in het Acciona Open de España presented by Madrid
Club de Campo Villa de Madrid in Madrid in Spanje. Met 64 slagen heeft de Nederlander (foto) slechts drie slagen achterstand op de leider, de Engelsman Ross McGowan die met 61 slagen een nieuw baanrecord had. Ook Darius van Driel had een goede opening in het toernooi met 67 slagen. De net in het huwelijk getreden Van Driel deelt de 21e plaats in het klassement.

Twee Spanjaarden staan op de tweede en derde plaats en wel de 32-jarige Sebastian Garcia Rodriguez en de huidige nummer 1 van de wereld, Jon Rahm.

McGowan, die het evenement begon met een 167e plaats in de Race to Dubai liet weten. “Het werk dat ik met mijn coach heb gedaan heeft zijn werk gedaan, ik merk dat ik mentaal beter ben, dus ik denk dat het een combinatie van beide is. Ik schijn hier altijd redelijk goed te putten en de laatste keer speelde ik hier ook best goed, dus ik kijk uit naar morgen.”

Rodriguez heeft de cut gemist in elk van zijn laatste negen starts op de European Tour en staat 13 plaatsen onder McGowan op de 190e plaats, maar hij herontdekte ook een goede vorm op eigen bodem met een ronde van 62 slagen die alleen werd verpest door een bogey op de 11e.

“Mijn start is fantastisch en met Jon Rahm vooraan in het klassement ben ik erg gelukkig, wij zijn heel goede vrienden en speelden veel samen. Er zijn zoveel fans, mijn vrienden en familie zijn hier.”

De gedachten van Rodriguez werden weerspiegeld door titelverdediger Rahm, verfrist na een tijdje vrij na de Ryder Cup, waarin hij de uitblinker was voor Europa, met drie-en-een-halve punten uit zijn vijf wedstrijden.

“Er zijn nogal wat fans hier en ze zijn nogal enthousiast, ze hebben te lang opgesloten gezeten en ze hebben de kans om naar buiten te komen en mij te zien spelen”, zei Rahm. “Ik heb sinds dit evenement twee jaar geleden niet meer op Spaanse bodem gespeeld, dus ze hebben honger naar golf en ze het publiek was geweldig.”