Wil Besseling pakt de leiding in Spanje! Van Driel ook door!

Een Nederlander op de nummer 1 plek na twee ronden van het Acciona Open de España presented by Madrid dat wordt gespeeld op Club de Campo Villa de Madrid in Madrid. Wil Besseling (foto boven) die na de eerste ronde van 64 slagen al in de top 5 zat, wist op de tweede dag met een slag meer en 65 slagen met 13-onder alleen de leiding in het toernooi te nemen. “Ik sloeg mijn afslagen goed en als er dan ook nog putts gaan vallen, kom je zo aan zo’n score”. Besseling zal in een bijna Spaans onderonsje de derde ronde moeten spelen met de nummer 1 van de wereld Jon Rahm en zijn landgenoot Adri Arnaus die op 12- en respectievelijk 11-onder par staan.

Darius van Driel had een wat mindere tweede ronde, maar plaatste zich met een score van 4-onder gelukkig voor de rest van het toernooi. In Van Driels ronde zaten drie bogeys tegenover drie birdies en hij ging daardoor in par rond. De laagste ronde van de dag was 64 slagen die werden gemaakt door Arnaus, de Indiër Shubhankar Sharma en de Fransman Alexander Levy.

De Engelsman Ross McGowan die met 61 slagen op de eerste dag de leiding nam en een nieuw baanrecord had, maakte op de tweede dag 70 slagen en zakte daardoor met 11-onder naar de gedeelde derde plek.

Uitstekende start van Wil Besseling in Spanje!