ProGolf Tour: Timo Vahlenkamp wint en Mats Markovits beste Nederlander!

Timo Vahlenkamp wint het Castanea Resort Championship en maakt van Mathieu Decottignies Lafon de overall winnaar in 2021. De beslissing werd genomen op de zesde extra hole. De Berlijner Vahlenkamp won de seizoensfinale van de Pro Golf Tour 2021 in een play-off tegen de Zwitser Robert Foley in het Castanea Resort Championship. Mathieu De-Cottignies Lafon pakte de overall overwinning van het seizoen 2021. De Fransman promoveert naar de Challenge Tour 2022, net als Robert Foley, de Duitser Nick Bachem, de Portugees Tomas Gouveia en Timo Vahlenkamp. Komend jaar krijgen ze categorie 13b op de Challenge Tour en nog eens vijf spelers worden ingedeeld in categorie 20.

De Nederlander Mats Markovits werd de beste deelnemer in Duitsland na een 6-onder en een gedeelde vijfde plaats over die ronden. Nordin van Tilburg werd met 3-onder gedeeld 13e en Philip Bootsma en Max Albertus moesten genoegen nemen met een 24e en 27e plaats met par en +1. Mike Toorop en Stan Kraai werden met +2 gedeeld 30e.

Adendorf / Nedersaksen – Spannender kan het zeker niet: op de zesde extra hole van een tweemans play-off viel de beslissing over de overwinning in het Castanea Resort Championship en de eindrangschikking van het seizoen 2021. Toen Timo Vahlenkamp op hole 12 zijn putt van zeven meter voor een birdie in de hole liet vallen pakte de 23-jarige Berliner niet alleen zijn eerste toernooisucces op de Pro Golf Tour, maar verbeterde hij ook zijn ranking in de algemene ranking van de ProGolf tour en werd daardoor 5e in de Pro Golf Tour Order of Merit dankzij de 7.800 rankingpunten die ermee verbonden waren.

“De plek hier in Adendorf was ook dit jaar fantastisch! Ik hou van de lay-out en kon het goed vinden op de uitstekende greens. Om hier te winnen en met deze overwinning de Challenge Tour te halen in mijn eerste professionele seizoen is echt ongelooflijk en het maakt me erg blij en een beetje uitgeput, hij moest een zenuwslopende extra shift maken voor zijn eerste titel als een prof: na 54 holes deelde de Berliner de 1e plaats met de Zwitser Robert Foley; na drie ronden stonden beide op 11-onder par.

Er was één toeschouwer die de play-off met bijzondere interesse volgde: Mathieu Decottignies Lafon werd 3e tijdens de seizoensfinale met 8 onder par. Het zou voldoende voor de eindoverwinning van het seizoen 2021 zijn als Vahlenkamp de play-off zou winnen. De twee tegenstanders maakten het spannend: ze delen de eerste extra hole met bogey, spelen vervolgens elk vier keer in par, terwijl een dubbele regenboog zich uitstrekte over de baan en het clubhuis van het Castanea Resort. Na de zesde extra hole wist Vahlenkamp na een perfecte tee shot met een houten 3 op hole 12, een 400 meter lange par 4, w zijn tweede slag op een meter of zeven van de hole te krijgen en zijn putt voor birdie viel! Foley’s poging vanaf vijf meter ging maar net voorbij de hole.