Jacopo Vecchi Fossa wint Golf Nazionale Alps Open en Davey Porsius 37e

9 oktober 2021, Rome – De Italiaanse speler Jacopo Vecchi Fossa hield de andere kanshebbers af om de Golf Nazionale Alps Open met één slag en -9 (207) te winnen. Een herhaling van vorig jaar toen hij hier ook won op de golfbaan van Golf Nazionale en zijn tweede overwinning dit seizoen na de Abruzzo Alps Open in april. De Nederlander Davey Porsius eindigde na drie ronden met +5 op de gedeelde 37e plaats. Lars Keunen eindigde op de 80e plaats op +9 en Vince van Veen werd met +12 gedeeld 90e.

Het resultaat van Fossa plaatst hem niet alleen aan de top van de Order of Merit op weg naar de Grote Finale volgende week, maar maakt hem ook de winnaar van dit jaar. De spelers op de tweede en derde plaats, Ryan Lumsden en Angel Hidalgo Portillo, zullen de Grand Final niet spelen en geen enkele andere speler kan hem inhalen, zelfs niet als ze volgende week in Modena winnen. Zo is Jacopo Vecchi Fossa volgend jaar gegarandeerd een van de vijf volledige categorie plaatsen op de Challenge Tour. 

Het was een spannende laatste ronde vandaag, want Fossa sloeg af vanaf de 1e en was vier slagen achter de leider, Mathias Eggenberger, kaartte vier birdies en nul bogeys om op de turn -8 te zitten. In de flight achter hem stond Eggenberger op -9.

De Italiaan bleef solide spelen tot de 13e, toen een bogey hem een ​​slag terugbracht naar -7, snel hersteld door een birdie op de 14e om op -8 te komen met nog vier holes te gaan. Achter hem maakte Eggenberger een dubbel bogey op de 14e waarbij de Zwitserse speler nu een slag achter de leider was.

Een meesterlijke birdie op de 18e liet Fossa het clubhuis binnenkomen met twee slagen voorsprong die alleen kon worden bedreigd door een eagle van Eggenberger op de laatste hole. Het werd een birdie en de overwinning was er voor Fossa:

“Ik begon de ronde heel goed met een birdie en toen zei ik tegen mezelf: “Kijk niet naar het klassement tot de 15e hole”, gewoon om me op mijn ronde te concentreren en gefocust te blijven. Toen keek ik naar het klassement en zag dat ik een voorsprong had. Ik speelde daarna een aantal goede shots en toen een birdie op de 18e om te winnen. Het is niet altijd gemakkelijk om titelverdediger te zijn, maar ik ben erg blij dat we volgende week op mijn thuisbaan spelen, zodat ik het kan vieren met alle leden en mensen die ik daar ken”.

Runner-up was Mathias Eggenberger met -8 (208) en op de derde plaats was een van zijn speelpartners vandaag, Alessandro Tadini uit Italië met -6 (210). De hoogst geklasseerde amateur van het toernooi, Julien Sale uit Frankrijk, kwam binnen met -4 (212). Hij scoorde vandaag par, net als David Carey uit Ierland om de gedeelde vierde plaats te delen.

Het zal volgende week van 14-16 oktober een spannende Emilia Romagna Alps Tour Grand Final worden op de Modena Golf & Country Club, vooral omdat de verdeelde punten 30% hoger zijn dan in de andere competities, wat een grote impact kan hebben op de Order of Merit en de resterende Challenge Tour-kaarten.

Photo Credit: Alessandro Bellicini