Wil Besseling en Joost Luiten in het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters

Deze week wordt op de golfbaan van de Real Club Valderrama in Sotogrande in Spanje het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters gespeeld en dit keer met twee Nederlanders. Wil Besseling (foto) kwam in het toernooi door zijn goede resultaat in het vorige week gespeelde Acciona Open de España met een gedeelde zesde plaats en Joost Luiten vanwege zijn ranking.

De twee zullen onder andere gezelschap krijgen van onze zuiderburen Nicolas Colsaerts, Thomas Detry en Thomas Pieters. De Duitsers hebben Martin Kaymer, Maximilian Kiefer en Marcel Siem en van de Spanjaarden doen onder andere mee de winnaar van vorige week Rafa Cabrera Bello en de nummer twee na de play-off Adri Arnaus. Ook de nummer 1 van de wereld Jon Rahm speelt mee.

De winnaar ontvangt deze week een cheque van 500.000 euro en de nummer twee 333.330 en de nummer drie 187.800 euro. Er is dus veel prijzengeld te verdelen en de verwachting is dat de Nederlanders daar wat van gaan meenemen.

Met wie gaan ze de baan in?

Besseling zal de eerste twee ronden samenspelen met de Duitser Kieffer en de Noor Kristoffer Reitan en start op donderdag om 10.20 vanaf hole 1. Luiten tref de Engelsman Andrew Johnston en de Deen Thorbjorn Olesen en zij starten om 14.30 eveneens vanaf hole 1.