Zurich Classic of New Orleans: Marc Leishman en Cameron Smith winnen na play-off

De Australiërs Marc Leishman en Cameron Smith hebben het Zurich Classic of New Orleans gewonnen op de eerste play-off hole. De twee waren gelijk geëindigd met het Zuid-Afrikaanse duo Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel op 20-onder par.

Het Australische duo Leishman en Smith verzekerde zich van de overwinning op de eerste play-off hole nadat Oosthuizen zijn afslag in het water sloeg!

“Het was een behoorlijk coole week”, zei Smith. “We hebben echt solide golf gespeeld. Die negende was brutaal, maar we bleven erin hangen en hebben het voor elkaar gekregen.”

Oosthuizen en Schwartzel gingen als leider de laatste ronde in van het toernooi en maakten een positieve start met twee birdies in hun eerste vier holes. Ze waren echter niet in staat om hun score verder te vergroten met parren op de rest van de holes tot hole 10. Met een bogey op 10 een birdie op 15 en een bogey op 17 brachten zij een ronde van 1-onder binnen.

Danny Willett en Tyrrell Hatton schoten omhoog in het klassement met vijf birdies in hun eerste 11 holes, terwijl Xander Schauffele en Patrick Cantlay de ronde van de dag maakte met vijf-onder par.

Maar het waren Leishman en Smith die de grootste uitdagers bleken te zijn. Na een gestage start maakte het Australische paar birdies op zeven, negen en 11 om de leiding over te nemen van Oosthuizen en Schwartzel, die de 10e bogeyden. Het voordeel gleed weg van Leishman en Smith toen zij een bogey op de 15e maakte. De bogey van zowel het Australische duo als de Zuid-Afrikanen werd niet opgevolgd door een birdie op 18 dus de score bleef gelijk, 20-onder par.

Dus de spelers moesten voor een play-off opnieuw naar de 18e.

Oosthuizen maakte de slechtst mogelijke start toen hij zijn afslag het water in sloeg en de Zuid-Afrikanen konden daarvan niet meer herstellen zodat Leishman en Smith met een par de overwinning boekten.

Peter Uihlein en Richy Werenski wisten met een ronde van 67 slagen, zes birdies en één bogey, om van de 18e naar de derde plaats op het scorebord te gaan. Billy Horschel en Sam Burns kwamen met een ronde van 69 op de gedeelde vierde plaats die zij deelden met Brandt Snedeker en Keith Mitchell en Brendan Steele en Kegan Bradley.

Zurich Classic of New Orleans: Zuid-Afrikanen Oosthuizen en Schwartzel leiden

Zurich Classic of New Orleans: Champ met Finau en Hovland met Ventura leiden

Zurich Classic of New Orleans: Hovland en Ventura delen de leiding met Stalings en Garnett