Zurich Classic of New Orleans: Hovland en Ventura delen de leiding met Stalings en Garnett

Viktor Hovland en Kristoffer Ventura delen de leiding met Scott Stallings en Brice Garnett na de eerste ronde van het Zurich Classic in New Orleans. Titelverdedigers Jon Rahm en Ryan Palmer staan op drie slagen achterstand. De kampioenen van 2019 wisten met een eagle en vijf birdies, in het fourball-formaat, om met 65 slagen hun ronde te eindigen en op de gedeelde 16e plaats te komen.

Cameron Champ en Tony Finau zijn een van de zeven teams die op een slag afstand van de leiders staan. Xander Schauffele en Patrick Cantlay staan op twee slagen.

De spelers zullen op de tweede dag foursomes spelen voordat ze in het weekend nog een ronde van elk formaat zullen spelen. Geen van de teams eindigde hun eerste ronde boven par.

“We hadden in feite twee birdie-kansen op elke hole en in het midden van de ronde was de de putter van Kris opgewarmd en maakte hij er veel,” zei Hovland (foto). “Het was echt gaaf om te zien maar we hebben gewoon echt solide golf gespeeld.”

De combinatie van Louis Oosthuizen met Charl Schwartzel en het volledig Australische team van Cameron Smith met Marc Leishman bevinden zich ook in de groep op negen onder, terwijl het Engelse duo Tyrrell Hatton en Danny Willett drie slagen achterstand heeft nadat ze hun krachten hadden gebundeld om een zeven-onder-65 te maken.

Een putt van 12 meter die viel voor eagle op de 18e bracht Justin Rose en Henrik Stenson op zeven onder en de gedeelde 16e plaats.