Gran Canaria Open: Nederlanders starten goed en hole-in-one voor Luiten

Een eerste en tweede plaats na de eerste ronde van het Gran Canaria Lopesan Open. Joost Luiten deelt de eerste plaats en Wil Besseling staat op 1 slag afstand tweede. Ook Lars van Meijel en Darius van Driel kende een goede start de twee delen 25e plaats.

Luiten staat gedeeld eerste samen met Joachim B. Hansen, Maximilian Kieffer en Robin Roussel met 7-onder par. Luiten maakte op de 15e een hole-in-one zijn 7e totaal en zijn 5e op de Europese Tour. De twee bogeys wist hij met een ace en zeven birdies weg te werken. “Ik raakte de wedge goed en deze ging net over de bunker en spinde vervolgens zo terug de hole in”.

Besseling had een foutloze ronde met zes birdies en staat dus met 6-onder op 1 slag afstand van de vier leiders. Van Driel, met vijf birdies en een bogey, en Van Meijel die zes birdies wist te maken maar ook twee bogeys delen met 4-onder de 25e plaats.

De winnaar van het vorige week gespeelde Oostenrijks Open, John Catlin, wist met 67 slagen, 3-onder, op de gedeelde 40e plek te komen.

Er waren niet alleen goede score te melden op Grand Canaria. De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman opende in het toernooi met een ronde van par.