Zurich Classic of New Orleans: Champ met Finau en Hovland met Ventura leiden

Cameron Champ met Tony Finau en Victor Hovland met Kris Ventura delen de leiding halverwege het Zurich Classic. Graeme McDowell maakte een sensationele hole-in-one in de tweede ronde

Justin Rose en Henrik Stenson wisten met een vier-onder-68 in de foursomes te klimmen naar een gedeelde derde plaats in New Orleans. Het duo heeft samen een uitstekend Ryder Cup-record, hoewel hun vorige beste finish in dit evenement een 19e plaats was, en staan nu op de TPC Louisiana op slechts twee slagen achter de leiders.

De Engelsman Rose en Zweed Stenson begonnen op de 10e en begonnen goed met birdies op de 11e en 12e en met back-to-back birdies op de 16e en 17e, die helaas werden ingeklemd door de twee bogeys die zij maakten.

Maar meer birdies volgden vervolgens op de eerste negen en wel op de tweede, vijfde en zevende met slechts één bogey op de zesde.

Hun 68 was gelijk aan de laagste score van de dag en zo kwamen zij op 11-onder met 133 slagen.

Stenson zei: “Foursomes is altijd een lastig format en dat weten we, maar het zal nooit zo lastig worden als je een goede partner hebt zoals ik. We speelden een zeer solide ronde en zijn super blij met die score.”

Rose voegde eraan toe: “Henrik was een rots vandaag. Ik denk niet dat hij een fout heeft gemaakt die ertoe leidde dat we een bogey maakte. Het was best leuk om gewoon iemand te hebben die vandaag zo solide was.”

Finau (foto) en Champ kwamen met dezelfde score binnen als Rose en Stenson, terwijl Hovland en Ventura, die ook de leiding hadden na een hun opening van 62 slagen, herstelden van een dubbel bogey op de 16e met vijf birdies over hun laatste 10 holes voor een ronde van 69.

Graeme McDowell en Matt Wallace schoven in het klassement naar een gedeelde negende plaats met een ronde van 70 slagen, waaronder een sensationele hole-in-one voor McDowell op de 17e, de eerste ace van de Noord-Ier op de PGA Tour (zie hieronder).