Hotel Peralada breng nieuwe dimensie naar de Costa Brava

Hotel Peralada Wine Spa & Golf biedt bezoekers in 2021 het gevoel van een landhuis in zijn vijfsterrenresort. Gelegen in het noorden van de prachtige regio, beschikt het resort over een uitstekende par-71 baan, waar in 1995 het Catalonia Open werd gehouden en een weelderige spa, beroemd om zijn wijnkuurbehandeling en een grote verscheidenheid aan luxe.

Maar afgezien van 64 kamers en suites in het hotel is de opkomst van zelfstandig toerisme de laatste tijd steeds populairder geworden en die optie is nu beschikbaar met een verblijf in het charmante Mas Garriga.

Onlangs gerestaureerd en volledig uitgerust en gelegen op slechts een steenworp afstand van de golfbaan, biedt het huis met drie slaapkamers een eigen keuken, drie badkamers en alle nodige voorzieningen, waaronder een enorm terras voor het ontvangen van de gasten.

Toegang tot de faciliteiten van Hotel Peralada Wine Spa & Golf is inbegrepen. Het biedt een intieme setting voor kleine groepen om te genieten van een verblijf in het hart van de Empordà en om de regio te verkennen. Verblijven beginnen vanaf € 400 per dag (minimaal twee nachten) of € 2280 per week voor groepen tot zes personen.

In overeenstemming met de passie voor wijn bij Peralada rijpt het nieuwe wijnhuis en is het klaar voor lancering voor het voorjaar van 2022 en heeft het al een gouden LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design) ontvangen voor zijn ecologische duurzaamheid en energie-efficiëntie van het gebouw, dat gebruikt namelijk aardwarmte om veel van zijn warmte te leveren.

Het gebouw is bijna voltooid en de faciliteit van 40 miljoen euro zal maar liefst 3 miljoen flessen per jaar produceren wanneer het volledig operationeel is en zal nog een reden zijn om bezoekers naar het resort te trekken en is een extra aanvulling op de uitstekende gastronomie die al wordt aangeboden.

De gevierde chef-kok Paco Pérez, die vijf Michelin-sterren en talloze onderscheidingen op zijn naam heeft, houdt toezicht op de hele gastronomie van Peralada Resort in het fantastische restaurant L’Olivera, terwijl Xavier Sagristà, die de afgelopen jaren ook een Michelin-ster heeft gewonnen, het team leidt van het nabijgelegen restaurant Castell de Peralada in het kasteel.

Na de uitdagingen van 2020 neemt de interesse in de golf- en toeristenindustrie duidelijk weer toe, zoals blijkt uit het succes van het recente IGTM Links-evenement.

Petra Darmstädter, verkoopmanager golf & premium vrijetijdsbesteding bij Peralada, zei: “Het was een erg drukke week met meer dan 50 vergaderingen, maar het is echt bemoedigend om zoveel positieve gesprekken te hebben over Peralada en golf aan de Costa Brava.

“Er zijn een aantal opwindende ontwikkelingen gaande en een mooie toekomst, zowel in Peralada als in de hele regio, dus we kijken ernaar uit om onze gasten weer te verwelkomen.”

Peralada is een van de negen banen in de regio van de Costa Brava, wat wilde kust betekent, die nog steeds een van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden in Spanje en Zuid-Europa is. Gelegen 100 km ten noorden van Barcelona, genesteld tussen de uitlopers van de Pyreneeën en de wateren van de Middellandse Zee, ligt de historische stad Girona in het hart van de regio met zijn culturele en historische bezienswaardigheden die wachten om ontdekt te worden.

Volg de Costa Brava op Instagram op @costabravagolf of ga voor meer informatie over golfen aan de Costa Brava naar golf.costabrava.org