Nieuwe PGA National in Tsjechië in teken van het milieu

Praag, Tsjechië; 29 april 2021: PGA National Czech Republic in Oaks Prague blijft een stempel drukken op de golfbaan industrie met de publicatie van zijn inspirerende en uitgebreide duurzaamheidspraktijken. De door Troon beheerde locatie werd in de zomer van 2020 geopend en werd toen bekroond als de beste golfbaan van Europa tijdens de World Golf Awards 2020.

De PGA National Czech Republic, die minder dan een jaar geleden is geopend, heeft vanaf het begin duurzaamheid centraal gesteld in hun strategie met indrukwekkende initiatieven, als onderdeel van GEO’s Oncourse-programma voor duurzaamheid, gericht op het vergroten van de biodiversiteit, het bevorderen van duurzaam graszoden, het voorkomen van vervuiling, energieverbruik en door alle materialen te recyclen.

Als landbeheerders van 104 hectare heeft het team hun verantwoordelijkheid op het gebied van milieuzorg omarmd door hun steentje bij te dragen aan het aanpakken van kwesties die belangrijk zijn voor de lokale gemeenschap en belanghebbenden uit de industrie. Het team heeft het afgelopen jaar 23,15 hectare natuurlijke habitat toegevoegd om 76% van hun land als ongestoord te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

De voorkeur voor een natuurlijke habitat, het verminderen van de hoeveelheid onderhouden graszoden op het land, komt hun duurzame praktijken over de hele linie enorm ten goede. Ten eerste betekent het een vermindering van het gebruik van kunstmest, chemicaliën en irrigatie door een kleiner grasoppervlak. Met het gras dat er is, is het een prioriteit om grassen te beheren die het beste zijn aangepast aan het lokale klimaat en de bodem en op hun beurt het verminderen van kunstmatige stoffen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het gras sterk en gezond is. Het naturaliseren van niet-speelbare gebieden op de baan heeft ook bijgedragen aan het verminderen van het energieverbruik door minder irrigatiepompen en brandstofkosten voor machines.

Een ander belangrijk doel is om te voorkomen dat afval naar een stortplaats wordt gestuurd, wat betekent dat we manieren moeten vinden om alle materialen te verminderen, hergebruiken en recyclen. Door het vermijden van plastic producten voor eenmalig gebruik, zoals flessenwater, rietjes en bekers, is het team in staat om met succes 100% plastic, 90% metaal, 90% papier / karton en 100% van het gemaaid gras te recyclen. Andere indrukwekkende cijfers van het afgelopen jaar zijn onder meer de toezegging dat 100% van het irrigatiewater wordt opgevangen via het afvoersysteem dat regenwater filtert.

Ten slotte is gemeenschapsbereik een essentiële praktijk binnen hun strategie, waarbij het belang wordt erkend van een bredere positieve impact in de lokale omgeving. Het belangrijkste doel is om de gemeenschap te dienen door actieve recreatie en geschoold werk te bieden ten voordele van de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Het team zoekt naar innovatieve manieren om het pand toegankelijk te maken voor niet-golfers; werk samen met lokale organisaties, bevorder levenslang vrijwilligerswerk; en om lokale goede doelen te steunen. Maatschappelijke en gezondheidsinitiatieven hebben geleid tot 16 uur vrijwilligerswerk door personeel, 50% gebruik van lokale leveranciers, twee liefdadigheidsinitiatieven, 99% van alle gelopen golfrondes en bijna 51.000 uur doorgebracht in de natuur door golfers vorig jaar.

Jordan Fairweather, Golf Course Superintendent & Head of Estate Management bij PGA National Czech Republic, gaf commentaar op de duurzaamheidspraktijken: “Op typische Troon-wijze houden we onszelf aan de hoogste normen bij de PGA National Czech Republic en erkennen we onze verantwoordelijkheid bij het implementeren van duurzaamheidspraktijken. voor de lokale gemeenschap, de levensduur van de golfindustrie en alle belanghebbenden. We zijn trots op onze professionele medewerkers die dit werk uitvoeren door middel van een breed scala aan zorgvuldig geplande en geïmplementeerde operaties, ondersteund door vele speciale projecten en evenementen, waarbij vaak deskundige adviseurs en partners betrokken zijn. ”

Simon Doyle, directeur Agronomie in Europa bij Troon International, voegde toe: “Bij Troon staat het vinden van manieren om onze input te verminderen en tegelijkertijd geweldige golfbaanomstandigheden te creëren voorop, en het is geweldig om ons team bij PGA National Czech te zien. Republic, Oaks Prague, doet dit en nog veel meer! ”

Het volgende doel voor PGA National Czech Republic is het behalen van GEO-certificering, het meest geloofwaardige en gerespecteerde teken van duurzaamheid in golf wereldwijd. Ze kunnen dit aanvragen na de voltooiing van het clubhuis, de laatste fase van de opening van de club.

Meer over PGA National Czech Republic, bezoek:  www.oakspga.cz