Zurich Classic of New Orleans: Zuid-Afrikanen Oosthuizen en Schwartzel leiden

Tony Finau en Cameron Champ staan op de gedeelde tweede plaats met het Australische duo Marc Leishman en Cameron Smith. 15 teams staan binnen vier slagen van Louis Oosthuizen en Charl Schwartel die de leiding namen.

Oosthuizen maakte birdies in zijn laatste drie holes om hem en Schwartzel naar een nipte voorsprong te brengen in het Zurich Classic van New Orleans. De ronde van Oosthuizen en die van Schwartzel was een gecombineerde negen-onder 63 in het fourball-format op de TPC Louisiana. Het Zuid-Afrikaanse paar kwam op 19-onder wat hun een slag voorsprong geeft op Marc Leishman en Cameron Smith en Cameron Champ en Tony Finau.

“Ik denk dat iedereen binnen vier slagen van onze voorsprong een kans heeft en zeker met het spel format van morgen”, aldus Oosthuizen. “Het wordt moeilijk en we zullen heel goed moeten spelen willen wij het toernooi kunnen winnen.”

Tony Finau en Cameron Champ staan op de gedeelde tweede plaats met het Australische duo Marc Leishman en Cameron Smith. Bubba Watson en Scottie Scheffler en het Noorse duo Viktor Hovland en Kris Ventura staan met 17-onder gedeeld vierde in het klassement.

Leishman en Smith wisten op zes van hun eerste acht holes een birdie te maken op weg naar een derde ronde van 63 slagen. Finau wist op de laatste hole van de dag een birdie te maken wat hem en Champ binnen één slag van de leiding hield.

‘Ik denk dat we morgen een goede kans hebben’, zei Leishman. “Er kan veel gebeuren in de foursomes morgen maar er zijn zoveel andere goede spelers bovenaan het klassement. Hopelijk kunnen we ons werk goed doen en snel een paar birdies maken en de jongens voor ons aan het denken zetten. ”

Thomas Pieters en Tom Lewis schoven binnen drie slagen van de voorsprong nadat ook zij ook een negen-onder 63 hadden gemaakt. De titelverdedigers Jon Rahm en Ryan Palmer staan een slag terug in de groep die met 15-onder op de negende plaats staan.

Zurich Classic of New Orleans: Hovland en Ventura delen de leiding met Stalings en Garnett

Zurich Classic of New Orleans: Champ met Finau en Hovland met Ventura leiden