KLM Open 2024

Zes Nederlanders door naar het weekend van het KLM Open

Lars van Meijel

Het KLM Open is in volle gang en zes getalenteerde Nederlandse golfers hebben zich gekwalificeerd voor het weekend. Na een spannende tweede ronde, waarbij de cut op par lag, wisten deze zes spelers zich te onderscheiden en door te dringen tot de finaleronden.

Joost Luiten leidt het Nederlandse contingent
De hoogst genoteerde Nederlander is Joost Luiten, die met een indrukwekkende score van 4-onder par stevig in de running is. Luiten, een ervaren speler met meerdere overwinningen op zijn naam, toont wederom zijn klasse op het internationale toneel.

Wouter de Vries en Lars van Meijel volgen op de voet
Direct achter Luiten volgt Wouter de Vries, die met 3-onder par op een gedeelde 31e plaats staat. De Vries, bekend om zijn consistentie en routine, blijft dicht in de buurt van zijn landgenoot. Lars van Meijel heeft eveneens indruk gemaakt met een score van 2-onder par en verzekert zich daarmee van een plek in het weekend.

Opvallende prestatie van een amateur
Lars van der Vight, de enige Nederlandse amateur die de cut heeft gehaald, staat met een score van 2-onder par op een gedeelde 40e plaats. Met zijn solide spel is hij zeker van de prijs voor de beste amateur, een prestatie waar hij trots op mag zijn.

Wil Besseling en Daan Huizing op de grens
Wil Besseling en Daan Huizing wisten zich beide met een score van exact par te plaatsen voor het weekend. Hun veerkracht en vastberadenheid zorgden ervoor dat zij de cut wisten te overleven en nu verder mogen strijden op The International.

Teleurstelling voor enkele spelers
Helaas betekende de cut op par dat spelers als Darius van Driel en Vince van Veen, die met +1 net buiten de boot vielen, het weekend elders moeten doorbrengen. Ook Kiet van der Weele eindigde met +1, slechts één slag te veel. Andere spelers zoals Lars Keunen (+2), Mike Toorop (+4), Adyan Verdonk (+7) en de amateurs Benjamin Reuter (+8), Jack Ingham (+9) en Ian Groenedijk (+13) konden het succes van hun landgenoten niet evenaren.

Met zes Nederlanders die dit weekend doorgaan, belooft het KLM Open spannende momenten voor de Nederlandse golfgemeenschap. Luiten, De Vries, Van Meijel, Van der Vight, Besseling en Huizing hebben laten zien dat zij tot de top behoren en zullen ongetwijfeld hun best doen om een glansrijke prestatie neer te zetten.

Blijf op de hoogte van hun vorderingen en moedig onze Nederlandse golfers aan tijdens de finaleronden van het KLM Open!

Sterke start Manassero en Korhonen op KLM Open, Luiten beste Nederlander

Drie Nederlanders onder par, de rest erboven na spannende eerste ronde KLM Open