KLM Open 2024

Drie Nederlanders onder par, de rest erboven na spannende eerste ronde KLM Open

Hoeveel Nederlanders zullen de cut halen in het KLM Open?

Lars van Meijel

Hoe hoog zal de cut komen te liggen? Level par of zelfs nog lager? Dat is de prangende vraag die veel Nederlandse spelers zich zullen stellen na de eerste dag van het KLM Open. Joost Luiten (12e), Vince van Veen (23e) en Wouter de Vries (45e) staan er goed voor met scores van respectievelijk 3, 2 en 1-onder par.

De amateur Lars van der Vight en de professionals Lars van Meijel (foto) en Lars Keunen eindigden hun ronde in par, wat hen een gedeelde 63e plaats opleverde.

Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling delen met +1 de 74e plaats. Aydan Verdonk en Kiet van der Weele staan samen op de 100e plek met +2. Amateur Benjamin Reuter ging in +3 rond en amateur Jack Ingham en professional Mike Toorop moesten genoegen nemen met respectievelijk de 123e en 127e plaats met scores van 4 en 5-boven par. De amateur Ian Groenendijk eindigde zijn ronde met 77 slagen (+6).

Wat viel op aan de scores van de Nederlanders? De amateur Van der Vight had een lastige dubbel bogey op hole 3 nadat hij een onspeelbare bal opnieuw moest slaan vanaf de tee. Van Driel kampte met een triple bogey op de 9e hole doordat zijn bal in de zware rough belandde. Verdonk maakte een dubbel bogey op de 17e hole, een par 3, waar hij de green miste en vervolgens over de green sloeg. Kiet van der Weele ervaarde een vergelijkbare dubbel bogey op hole 3, met een bal in de rough en vervolgens in het water, wat resulteerde in een zeven op deze moeilijke par 5 hole. Gelukkig wist hij ook een van de weinige eagles te slaan op de 15e hole.

Mike Toorop had een zware dag met twee dubbel bogeys op de 5e en 13e hole, veroorzaakt door een bal in het water en een bal in de zware rough.

Het belooft een spannende strijd te worden in de komende ronde, waar precisie en concentratie cruciaal zullen zijn om de cut te halen en verder te strijden in dit prestigieuze toernooi.

Met stralend weer en een flinke opkomst eindigde de eerste dag van het KLM Open