ALPS Tour

Théo Boulet wint het Aravell Golf Andorra Open by Creand: Thom Hoetmer beste Nederlander

The winner of the 2024 Aravell Golf Open by Creand, France's Théo Boulet. Photo Credit: Alps Tour Golf

De Fransman Théo Boulet wint voor de tweede keer op rij met de titel van deze week op de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand. Benjamin Kedochim uit Frankrijk eindigde op de tweede plaats met een score van 13 onder par over drie dagen. Op een gedeelde derde plaats, met een score van 11 onder par, bevonden zich de Italiaan Edoardo Giletta en de Fransman Paul Margolis.

De Nederlandse amateur Thom Hoetmer speelde ook een goede wedstrijd inSpanje. Met 74, 66 en 68 slagen eindigde hij met 5-onder als beste Nederlander in het klassement. Vince van Veen werd met 4-onder gedeeld 24e. Eerder misten Bob Geurts, Rick Hessing en Che de Bake de cut in het toernooi.

Dit jaar vierden we de derde editie van het toernooi, dat werd opgericht ter ere van het 25-jarig jubileum van de gastheer, de Aravell Golf & Country Club.

De 21-jarige Fransman Boulet behaalde zijn tweede professionele overwinning tijdens de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand. Hij maakte een laatste ronde van 4 onder par, 67 slagen, met 3 birdies en 1 bogey op de eerste negen holes, gevolgd door nog 2 birdies op de achterste negen. Boulet veroverde zijn eerste professionele overwinning bij de 2024 Open International de la Mirabelle d’Or.

Na zijn overwinning was Boulet uitzinnig: “Het is ongelooflijk, om back-to-back evenementen te winnen, het is geweldig. Het was altijd het doel om te kunnen winnen, maar om twee evenementen op rij te winnen is iets heel zeldzaams. Ik ben erg blij, het laat zien dat het harde werk dat ik doe zijn vruchten afwerpt.” Het was een lange dag voor de spelers vanwege de weersvertragingen tijdens de finale, en hij legde uit hoe: `Tijdens de vertraging heb ik wat kaartspellen gespeeld met mijn vrienden en veel gelachen met hen. Maar zodra we hoorden dat we weer zouden beginnen, keerde ik terug naar mijn bubbel en concentreerde me op een goede warming-up en ronde. Nu ik erover nadenk, denk ik dat de vertraging me heeft geholpen om aan iets anders te denken en wat van de stress weg te nemen.” Nu hij twee evenementen heeft gewonnen, zei Boulet:

“Niets gaat veranderen. Ik blijf werken zoals ik altijd heb gedaan, en hopelijk zal het seizoen positief blijven verlopen. Natuurlijk blijft het uiteindelijke doel hetzelfde, namelijk om door te stoten naar de Challenge Tour, en het winnen van twee toernooien zet me in een goede positie, maar het seizoen is nog niet voorbij, dus ik moet gefocust blijven.” Boulet neemt een waardevolle les mee van dit weektoernooi: “Ondanks dat ik niet geweldig sloeg, heb ik geleerd om te spelen met wat ik had. Het was een grote mentale vooruitgang voor mij. Deze overwinning is voor iedereen om me heen, mijn sponsors die me steunen, mijn coaches voor al het werk dat we hebben gedaan, mijn familie en mijn ouders die me van ver steunen omdat ze niet met me mee kunnen reizen vanwege hun werk. Nu ga ik genieten van deze overwinning en me daarna richten op het volgende toernooi.”

Benjamin Kedochim, 29 jaar oud, uit Frankrijk, eindigde op de tweede plaats met een totale score van 13 onder par over drie dagen. Hij maakte een laatste ronde van 4 onder par, 67 slagen, met 2 eagles, 3 birdies en 3 bogeys. Het toernooi eindigde met een gedeelde derde plaats met een totale score van 11 onder par voor de Italiaan Edoardo Giletta en de Fransman Paul Margolis.

Boulet leidt na 2e ronde 2 Aravell Golf Andorra Open door Creand: Van Veen gedeeld 5e

Vince van Veen start het best in het Aravell Golf Andorra Open by Creand