ALPS Tour

Boulet leidt na 2e ronde 2 Aravell Golf Andorra Open door Creand: Van Veen gedeeld 5e

Boulet leidt na 2e ronde 2 Aravell Golf Andorra Open door Creand: Van veen gedeeld 5e

Theo Boulet - Alps de Roquetas de Mar Club de Golf Playa Serena Roquetas de Mar - Almería (Spain) 30/05/24 @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Na twee ronden van de 2024 Aravell Golf Andorra Open door Creand, die momenteel wordt gespeeld op de prachtige Aravell Golf & Country Club, hebben we een zeer spannend leaderboard. De Fransman Théo Boulet leidt met een tweedaagse score van 11-onder par na een fantastische 7 onder par in ronde 2. De Fransman Benjamin Kedochim staat op de 2e plaats met een totaalscore van 9 onder par. De Fransman Paul Margolis en de Spanjaard Ruben Lafuente Montesa staan samen op de 3e plaats met 8 onder par.

Vince van Veen is nog steeds de beste Nederlander in het toernooi. Met 68 en 69 slagen bracht hij zijn score op 5-onder en daarmee staat hij gedeeld 9e. De amateur Thom Hoetmer deelt met 2-onder de 28e plaats. Bob Geurts was de laatste tijd toch best in vorm maar dit toernooi presteerde hij matig. Met twee ronden van 74 slagen (+6) miste hij de cut ruim die op 1-onder kwam te liggen. Ook de amateurs Rick Hessing (+8) en Che de Bake (+22) moeten helaas de laatste dag aan de zijlijn bekijken. De laatste was best goed bezig door zijn eerste 9 holes in par te eindigen. Helaas maakte hij een 11 op de tweede hole, een par 4, en met een birdie en een bogey in de rest van zijn ronde eindigde hij deze met 78 slagen en dat had dus net zo goed 71 kunnen zijn.

De tweede ronde van de 2024 Aravell Golf Andorra Open door Creand, gespeeld op de Aravell Golf & Country Club, nabij Aravell, Lleida, Spanje, begon vanmorgen weer vanaf holes 1 en 10 om 8:00 uur lokale tijd. De spelers die deze week strijden om de titel, hadden weer te maken met zeer warme temperaturen.

Dit jaar vieren we de 3e editie van het toernooi, dat werd opgericht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de gastclub, Aravell Golf & Country Club, die is ontworpen door de tweevoudig Masters-kampioen Jose Maria Olazábal.

De 21-jarige Théo Boulet neemt de leiding na ronde 2 van de 2024 Aravell Golf Andorra Open door Creand. Hij stond gedeeld 5e na de 1e ronde met 4 onder par en maakte een ongelooflijke 7 onder par, 64 in ronde 2 vandaag, wat resulteerde in een tweedaagse totaal van 11-onder par. Tijdens de 2e ronde van vandaag maakte hij 1 eagle, 7 birdies en 2 bogeys. Boulet behaalde zijn 1e professionele overwinning op ons meest recente toernooi, de 21e Open International de la Mirabelle d’Or. Na zijn ronde zei Boulet: “Ik geloof sterk dat wat het verschil heeft gemaakt in mijn spel, mijn putting is geweest. Mijn korte en lange putts waren uitzonderlijk goed. Ook zie ik dat ik minder fouten maak deze week en tijdens het laatste toernooi dat ik won in Mirabelle, en dat resulteert in minder bogeys, waardoor ik een lagere score kan neerzetten.” Na de ronde van vandaag neemt Boulet waardevolle kennis mee over zijn houding: “Ik kan zeggen dat mijn houding echt goed was. Ik kon kalm blijven wanneer ik een slechte slag maakte, ik was in het moment en altijd gefocust op mijn spelplan. Ik heb veel gewerkt aan mijn houding en het harde werk dat ik heb gedaan betaalt zich nu uit. Voor morgen zal ik niets veranderen ten opzichte van de eerste twee rondes. Het enige waar ik op zal letten is mijn stemming voor het toernooi, en als ik blijf doen wat ik de afgelopen twee dagen heb gedaan, komt alles goed.” Morgen heeft Boulet een kans om zijn 2e professionele overwinning en zijn tweede titel op rij te behalen. Hij beschreef het als: “Het zou ongelooflijk zijn, echt ongelooflijk. Het zou mijn 2e professionele overwinning zijn, 2e overwinning in mijn laatste 2 starts, dus het zou heel speciaal zijn. Het zou ook laten zien dat het harde werk dat ik met mijn coaches doe zijn vruchten afwerpt, dus we moeten doorgaan. Er moet echter nog een ronde worden gespeeld, dus ik blijf gefocust op wat ik moet doen, en we zullen zien wat er aan het eind van de ronde morgen gebeurt.”

De 29-jarige Benjamin Kedochim eindigde de 2e ronde van de 2024 Aravell Golf Andorra Open door Creand op de 2e plaats met een tweedaagse totaal van 9 onder par. Hij stond na de eerste ronde samen aan de leiding met een 7 onder par, 64 terwijl hij vandaag een 2 onder par, 69 schoot met 5 birdies en 3 bogeys. Na zijn 2e ronde zei Kedochim: “Het was weer een goede dag golf. Ik sloeg de bal niet zo dichtbij als gisteren. Daarom waren mijn birdie-kansen vandaag vanaf 5-6 meter in plaats van 2-3 meter zoals gisteren. Het was vandaag moeilijker om birdies te maken; ik miste ook een aantal greens, maar kon veel pars maken. Ik blijf bij mijn spel en speel slag voor slag. Hopelijk is dat voldoende; tot nu toe werkt het goed.” Met het oog op de laatste ronde van morgen heeft Kedochim een kans om zijn 1e Alps Tour titel te behalen: “Morgen doe ik hetzelfde. Slag voor slag, volg mijn gameplan en probeer in de back nine mee te doen voor hopelijk mijn eerste overwinning.”

Vince van Veen start het best in het Aravell Golf Andorra Open by Creand