ALPS Tour

Vince van Veen start het best in het Aravell Golf Andorra Open by Creand

Paul Margolis - Lacanau Alps Open UGOLF Lacanau - Lacanau (France) 24/05/24 @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

De cut zal hoogstwaarschijnlijk op 1-onder par komen te liggen na de tweede ronde van het Aravell Golf Andorra Open by Creand, een toernooi op de ALPS Tour. De Nederlanders Vince van Veen, Bob Geurts, en de amateurs Thom Hoetmer, Rick Hessing en Che de Bake begonnen het toernooi niet allemaal even goed.

Vince van Veen hield zij score goed bij elkaar en eindigde zijn eerste ronde met 68 slagen (-3). Bob Geurts en amateur Thom Hoetmer gingen in 3-boven rond en amateurs Rick Hessing en Che de Bake in 5 en respectievelijk 15-boven par. Het zal dus spannend worden wie er van de Nederlanders, de cut gaat halen.

De Fransen Paul Margolis en Benjamin Kedochim delen de leiding na de eerste ronde van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand met een score van 7 onder par, 64. Op de gedeelde derde plaats staat een ander Frans duo: Antoine Santarelli en Baptiste Achard, slechts één slag achter met 6 onder par.

De 24-jarige Margolis die als amateur in eerder in 2021 een overwinning behaalde op de Alps Tour, deelt de leiding na de eerste ronde van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand na een foutloze ronde van 7 onder par, 64. Hij werd eind 2021 professional en heeft sindsdien verschillende top-10 plaatsen behaald. Margolis maakte 6 birdies op zijn eerste negen holes en voegde er nog één birdie aan toe op de laatste negen om zijn dag af te sluiten. Na zijn ronde zei Margolis: “Ik heb de laatste tijd goed gespeeld, en ik denk dat dit te danken is aan mijn mentale spel, dat de afgelopen weken aanzienlijk is verbeterd. Ik ben er erg blij mee. Door één slag tegelijk te spelen, ik weet dat het een eenvoudig concept is, maar ik denk dat dat de sleutel voor mij is geweest. Om eerlijk te zijn, vandaag was een geweldige dag voor mij, in alle aspecten van mijn spel. Ik putte erg goed en sloeg mijn ijzers extreem goed. Het was gewoon een van die dagen waarop alles werkte en heel scherp was.” Margolis voegde eraan toe: “In de komende twee rondes wil ik me echt focussen op het nu en dan zien hoe het aan het einde gaat. Het is hier erg warm en de bal vliegt verder dan waar ik vandaan kom. Het moeilijkste voor mij is om de afstand te vertrouwen die ik speel, omdat de bal ongeveer 10 meter verder vliegt dan normaal voor mij.”

De 29-jarige Kedochim,, deelt de leiding na eveneens een openingsronde van 7-onder. Hij maakte 10 birdies en 3 bogeys voor 64. Tijdens de openingsronde van vandaag speelde Kedochim samen met de andere co-leider, Margolis, en ze genoten van hun ronde samen: “Ik speelde vandaag met Paul Margolis en ik heb in het verleden met hem gespeeld en ik moet zeggen dat elke keer dat we samen spelen, we goed spelen, dus het was leuk om vandaag met hem te spelen. De Amerikaan Brandon Kewalramani (-3) speelde samen met ons, ik had nog nooit eerder met hem gespeeld, maar het was een leuke ronde voor ons allemaal. Het is altijd leuk om golf te spelen terwijl je plezier hebt en goede scores zijn een bonus.”

Kedochim is de huidige leider van de Order of Merit, en hij merkte op dat hij “zich niet focust op de Order of Merit, ik focus me gewoon op het spelen van mijn eigen spel zoals altijd. Ik doe elke dag mijn best en zet een goede ronde neer. De rest komt vanzelf.” Hij gelooft dat de enige echte fout die hij vandaag maakte, was op de 6e hole waar hij een 3-putt had. De andere 2 bogeys die ik vandaag maakte, kan ik zeggen dat ik ze verdiende, maar ik betreur de 3-putt op hole 6 omdat ik de green raakte en had moeten twee-putten. Dat is het enige negatieve aspect van de ronde van vandaag.”