PGA Tour

De caddie van Scottie Scheffler verdiende al 2.6 miljoen!

Misschien toch maar caddie worden?

Je zult het bijna niet geloven, maar de caddie van Scottie Scheffler, Ted Scott, heeft al 2.6 miljoen verdiend. In 2024 heeft Scott meer geld verdiend dan enkele van de grootste sterren op de PGA Tour.

PGA Tour caddies verdienen 10% van de winst, en dat is iets wat Scott zes keer heeft bereikt samen met de runaway FedEx Cup leider en Wereld Nr.1 Scheffler in 2024. Scheffler verdedigde met succes de Arnold Palmer Invitational en The Players eerder in het seizoen voordat hij voor de tweede keer in drie jaar de felbegeerde groene jas aantrok bij The Masters.

In 15 starts op de PGA Tour dit seizoen heeft Scheffler zes keer gewonnen en is 13 keer in de top 10 geëindigd. De Amerikaan heeft tot juni 2024 maar liefst 27.696.858 dollar aan PGA Tour verdiensten vergaard.

Maar wat betekent dit allemaal voor zijn caddie Scott, die in 2022 bij Scheffler kwam nadat hij eerder werkte voor mede-tweevoudig Masters-kampioen Bubba Watson?

De 2.6 miljoen is een recordbedrag voor een caddie in de geschiedenis van de PGA Tour, zelfs toen Steve Williams miljoenen verdiende als caddie voor Woods op zijn hoogtepunt.

Scott zou ongelooflijk op de 46e plaats staan, net achter de regerende FedEx Cup-kampioen Viktor Hovland, als zijn naam op de huidige 2024 PGA Tour verdienlijst zou staan.

Dit zou Scott boven een aantal PGA Tour-sterren plaatsen, waaronder voormalig FedEx Cup-kampioen Billy Horschel en major kampioenen Jordan Spieth en Adam Scott.