Het eerste golfnieuws

Darius van Driel en Daan Huizing missen de cut en Gunner Wiebe neemt de leiding in Italië

Darius van Driel

Gunner Wiebe beleefde een opmerkelijke terugkeer naar vorm en gaat halverwege aan de leiding van het Italian Open, gepresenteerd door Regione Emilia-Romagna. De 35-jarige Amerikaan werd tweede in het Betfred British Masters 2023, gepresenteerd door Sir Nick Faldo, maar heeft in de 12 maanden daarna slechts zeven cuts gehaald op de DP World Tour, met als beste resultaat een gedeelde 41e plaats.

Met drie birdies en een enkele bogey noteerde Wiebe een tweede ronde van 69 in Milano Marittima, waarmee hij op negen onder voor de week kwam. Dat leverde hem één slag voorsprong op ten opzichte van de Duitser Jannik de Bruyn, die optimaal gebruik maakte van zijn late entree in het veld en een tweede opeenvolgende 67 noteerde om tweede te liggen.

De Nederlanders Daan Huizing en Darius van Driel konden helaas na twee ronden naar huis. Huizing kwam er nog dichtbij met par en twee ronden van 71 slagen, maar Van Driel eindigde met 73 en 74 slagen op 5 boven par. De cut kwam in Italië op 1 onder par.

De Deen Sebastian Friedrichsen, de Zweed Marcus Kinhult, de Spanjaard Adrian Otaegui en de Zuid-Afrikaan Brandon Stone staan gedeeld derde met zeven onder par.

De winnaar vna het KLM Open Guido Migliozzi haalden net de cut met 1-onder. Zijn landgenoot Matteo Manassero staat met 3-onder gedeeld 34e. De hoogst genoteerde Italianen zijn Eduardo Molinari en Andrea Pavan met 5-onder par en een gedeelde 9e plaats.