DP World Tour

Nederlanders Van Driel en Huizing starten matig in Italië waar drie man de leiding nemen

Gaan de Nederlanders de cut halen?

Andrea Pavan

Met een ronde van par en een ronde van 2 boven par zijn de Nederlanders het Italian Open begonnen. Daan Huizing hield zijn score op par door drie bogeys en evenveel birdies te maken, terwijl Darius van Driel vijf bogeys en drie birdies noteerde. Met deze scores staan beide spelers onder de cutlijn, dus ze moeten een betere tweede ronde spelen om zich te kwalificeren voor het weekend.

Andrea Pavan, Sebastian Friedrichsen en Gunner Wiebe namen de leiding in het toernooi met zeven onder par.

De Maleisiër Gavin Green maakte vier birdies in de laatste zes holes en eindigde op één slag achterstand. Later op de dag werd hij vergezeld door Marcus Kinhult, nadat de Zweed op de laatste hole een birdie maakte en eveneens op zes onder eindigde.

Achter Green en Kinhult bevond Pavan’s landgenoot Francesco Laporta zich in de groep op vijf onder, samen met de Spanjaarden Adri Arnaus en Adrian Otaegui, de Fransman Ugo Coussaud, de Amerikaan Sean Crocker en de Canadees Aaron Cockerill.

Van de andere Italianen in het deelnemersveld viel de score van de winnaar van het KLM Open, Guido Migliozzi, op. Hij voltooide de eerste ronde in 71 slagen (par). Zijn 31-jarige landgenoot Matteo Manassero begon zijn ronde met 68 slagen en staat met drie onder gedeeld 20e.