Challenge Tour

Wil Besseling een van de leiders in Normandië!

Wil Besseling

Wil Besseling, Wilco Nienaber en Jeff Guan delen een voorsprong van drie slagen op weg naar het weekend van de Le Vaudreuil Golf Challenge. Besseling maakte zes birdies in zijn ronde en slechts twee bogeys waarmee de Nederlander met 66 en 68 slagen op 10-onder kwam.

Besseling die zijn eerste seizoen op de Challenge Tour speelt sinds 2019, is verheugd om in de race te zijn voor het weekend. “Ik heb genoten daarbuiten,” zei hij. “Ik bleef geduldig, en het werk dat ik heb verricht, vooral mentaal, wierp zijn vruchten af.

“Het is een tijdje geleden dat ik een van de leiders was op weg naar het weekend, dus ik ben enthousiast voor wat komen gaat. Ik zal proberen hetzelfde te doen als de afgelopen dagen, en hopelijk werkt het.”

Ook Lars van Meijel en Lars Keunen zijn nog in de strijd voor een goede plaats in het toernooi. De twee staan met 4 en 3-onder gedeeld 20e en 28e. Kiet van der Weele miste helaas de cut.

Wilco Nienaber

Nienaber noteerde vier birdies en twee bogeys op zijn eerste negen holes om de turn te maken met twee onder par voor zijn dag, waarna hij een bogey-vrije tweede negen speelde met birdies op alle drie de par vijf holes, waardoor hij tien onder par staat na de eerste twee rondes.

De 24-jarige, die vorig jaar de DP World Tour leidde in gemiddelde rijafstand, is tot nu toe tevreden met zijn prestaties en benadrukt het belang van nauwkeurig blijven spelen op de smalle fairways.

“Ik ben erg goed vanaf de tee, en deze week is dat een kracht geweest,” zei hij. “De driver gaat ver en vrij recht. Met dat in gedachten is het fijn om te weten dat er enkele holes zijn waar het slaan van een ijzer of zelfs een vijf wood of hybride geen probleem is.

“Het is fijn om in deze positie te zijn. Het is een cliché, maar ik ga gewoon kijken wat ik kan doen op elke hole. Als ik het goed doe, ben ik er vrij zeker van dat ik zondag dichtbij zal zijn.”

De 19-jarige Guan noteerde vijf birdies en twee eagles om een ronde van zeven onder, 65, te posten en de laagste ronde van de tweede dag te claimen. De Australiër, die zijn derde evenement op de Challenge Tour speelt, heeft tot nu toe een agressieve aanpak gevolgd op Golf PGA France du Vaudreuil – een baan die hem doet denken aan spelen in zijn thuisland.

“Ik heb het vrij goed geraakt,” zei hij. “Ik sloeg gisteren een paar losse schoten, maar heb die fout vandaag hersteld en me gericht op het aanvallen van de vlaggen en het maken van meer putts.

“Deze baan voelt echt heel veel als thuis voor mij. Het is een mix van kleine greens en zeer veeleisende tee shots. Dat is een groot voordeel voor de komende twee dagen.

“Op weg naar het weekend zal ik blijven doen wat ik heb gedaan, proberen mijn sterke punten uit te spelen, en wat er ook gebeurt, gebeurt er.”

De Ier Conor Purcell ligt vierde met zeven onder par, terwijl de Spanjaarden Quim Vidal en Joel Moscatel, de Fransman Sébastien Gros en de Engelsman John Parry een slag verder terug liggen op de vijfde plaats. 11 spelers delen de negende plaats met vijf onder par, waaronder Road to Mallorca Nummer Een Rasmus Neergaard-Petersen en de Fransen Ouihan Guillamoundeguy en Félix Mory.

De derde ronde van de Le Vaudreuil Golf Challenge begint om 8:45 uur lokale tijd, met Nienaber, Besseling en Guan die om 10:35 uur starten in de laatste groep.

Quim Vidal pakt de leiding in Normandië maar Wil Besseling op 2 slagen