Challenge Tour

Quim Vidal pakt de leiding in Normandië maar Wil Besseling op 2 slagen

Wil Besseling

Quim Vidal noteerde een sensationele acht onder par openingsronde van 64 op Golf PGA France du Vaudreuil om na dag de eerste dag van het Le Vaudreuil Golf Challenge een voorsprong van één slag te behalen. De Nederlander Wil Besseling lijkt zijn goede vorm teruggevonden te hebben. Met 6-onder eindigde hij zijn eerste ronde en staat op slechts 2 slagen van de leider. Lars van Meijel ging in 3-onder rond, Lars Keunen in 1-boven en Kiet van der Weele in 3-boven par.

De Spanjaard Vidal begon vanaf de tiende hole zijn ronde, maakte vier birdies op rij vanaf de 12e om vroeg de leiding te nemen. Hij liet op een bogey op de 17e direct een eagle volgen op de 18e om de eerste negen holes in vijf onder af te sluiten.

Drie birdies op de zesde, zevende en achtste hole brachten Vidal één slag voor op de Fransman Sébastien Gros, die op zeven onder par eindigde.

Vidal was verheugd over zijn prestatie en benadrukte dat een sterke dag met zijn putter de sleutel was tot zijn lage score. “Ik speelde vandaag echt goed,” zei hij. “Ik was solide vanaf de tee en met mijn ijzers, maar het putten was heel, heel goed.

De 24-jarige, die zijn kaart voor de Challenge Tour verdiende door in het vorige seizoen van de Alps Tour Order of Merit als tweede te eindigen, begon de week na twee eerder gemiste cuts.

De Engelsman Sam Hutsby deelt de derde plaats met Besseling op zes onder par, terwijl de Duitser Marc Hammer, de Spanjaard Borja Virto en de Zuid-Afrikanen Wilco Nienaber en Luke Jerling nog een slag verder terug zijn op de vijfde plaats.