Challenge Tour

Besseling en Moscatel pakken de leiding op een natte ‘moving day’ in Normandië

Wil Besseling

De Nederlander Wil Besseling, die zijn derde ronde begon met een gedeelde leiding en tien onder par, handhaafde zijn score na een solide front nine voordat hij birdies maakte op elk van de drie par-5 holes op de back nine, om uiteindelijk een ronde van twee onder par 70 te maken en zich bij Joel Moscatel aan de top van het leaderboard te voegen.

De 38-jarige was tevreden met zijn score in de derde ronde, ondanks dat hij het moeilijk vond om zijn approach shots dicht bij de vlaggen te krijgen op Golf PGA France du Vaudreuil.

“Ik ben blij met mijn score van twee onder par,” zei hij. “Ik speelde stabiel, was goed vanaf de tee en maakte vandaag niet te veel bogeys. Ik kon de bal niet echt dicht bij de vlaggen krijgen bij de greens, maar ik bleef geduldig.

“Ik vond dat de greens iets anders reageerden in vergelijking met andere dagen. Ik landde op de eerste green en de bal spinde terug met een 9-ijzer en sommige die ik chipte sprongen door, dat had ik niet verwacht.

“Ik denk dat het sleutelpunt hier is om de fairways te raken en in positie te komen. Dat heb ik de afgelopen dagen echt goed gedaan, dus ik ga hetzelfde doen morgen en hopelijk wordt het mijn dag.”

De twee delen een voorsprong van twee slagen aan de start van de laatste ronde van de Le Vaudreuil Golf Challenge, na een strijd tegen natte omstandigheden op de ‘moving day’ in Normandië.

De Spanjaard Moscatel begon de dag met vier slagen achterstand op de leiders, maar maakte snel terrein goed met birdies op de tweede, derde en achtste hole, zonder bogeys op de front nine. Ondanks zware regenval toen de laatste groepen de turn maakten, schoot de 25-jarige nog eens vier birdies om een zes onder par ronde van 66 neer te zetten en de laatste ronde in te gaan op 12 onder par.

Moscatel, die dit seizoen al een overwinning heeft behaald op de Road to Mallorca na zijn zege bij de Challenge de España, was bijzonder tevreden met zijn score gezien de regenachtige omstandigheden en kijkt uit naar zijn kans op een tweede overwinning van het jaar.

De Duitser Marc Hammer deelt de derde plaats met de Engelsman George Mason en de Australiër Jeff Guan op tien onder par, terwijl de Engelsman Alfie Plant en de Fransman Benjamin Hébert een slag achter hen staan op de zesde plaats. Drie spelers staan gelijk op de achtste plaats op acht onder par, waaronder de Fransman Félix Mory en de Engelsman Chris Wood, een speler van de Ryder Cup in 2016.

De laatste ronde van de Le Vaudreuil Golf Challenge begint om 7:20 uur lokale tijd, waarbij Moscatel en Besseling samen met Hammer om 11:21 uur zullen af slaan.

Lars Keunen en Lars van Meijel

Lars Keunen lijkt zich zo langzamerhand thuis te voelen op de Challenge Tour. De 27-jarige Nederlander wist gedurende het toernooi na een slechte start met 73 de vervolgdagen in 68 en 70 slagen te eindigen. Met 5-onder deelt hij nu de 24e plaats. Lars van Meijel, die het toernooi juist goed begon met 69 slagen kon daar geen vervolg aan geven. Met 71 en 73 slagen zakte hij wat weg in het klassement. Met 3-onder staat hij gedeeld 40e.

Wil Besseling een van de leiders in Normandië!

Quim Vidal pakt de leiding in Normandië maar Wil Besseling op 2 slagen