PGA Tour: Stewart Cink wint het RBC Heritage

De 47-jarige Stewart Cink is de nieuwe winnaar van het RBC Heritage. Met een finaleronde van 70 slagen boekte hij zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder wist hij het seizoensopenende Safeway Open in september te winnen. Zijn overwinning tilt Stewart Cink naar de derde plaats in het FedExCup-klassement

De 47-jarige brak het 36-holes en 54-holes record op de golfbaan van Hilton Head om met een voorsprong van vijf slagen de laatste dag in te gaan. Met 70 slagen, 1-onder par, sloot hij de week af op 19-onder en won hij het RBC Heritage voor de derde keer. Eerder was hij in dit toernooi succesvol in 2000 en 2004. De overwinning van Cink zal hem ook terugbrengen in de top 100 van de wereld.

“Ik wist dat als ik vandaag solide zou spelen het heel moeilijk zou zijn voor andere om dichterbij te komen”, zei Cink. “Ik speelde echt solide en het was gisteren of vandaag niet spectaculair, maar ik deed de klus die ik vandaag moest doen om het toernooi te winnen. ”

De grootste uitdagers van Cink werden Harold Varner III en Emiliano Grillo, die met 15-onder gedeeld tweede werden. De Engelsman Matt Fitzpatrick deelde met Corey Conners en Maverick McNealy deelde met 14-onder de vierde plek.

Harold Varner III

Varner (foto) herstelde snel van een bogey op de eerste door op de tweede direct birdie te maken en met vijf birdies verder in zijn ronde eindigde hij deze met 66 slagen. Grillo wist met een putt van een meter of 3 op de laatste zijn par te redden en eindigde daardoor ook op de gedeelde tweede plaats. De gedeelde tweede plek van Harold Varner III was tot nu toe zijn beste uit zijn PGA Tour-carrière.

McNealy maakte een birdie op vier van zijn eerste vijf holes op weg naar een afsluitende 67, terwijl de back-to-back 68ers tijdens het weekend van Fitzpatrick hem zijn beste finish van het jaar tot dusver leverde.

Collin Morikawa, die naast Cink speelde, had een laatste ronde van 72. Shane Lowry en Webb Simpson eindigden op 11 onder en op de negende plaats.

RBC Heritage: Cameron Smith leidt na ronde van 62 slagen!

RBC Heritage: Stewart Cink naar een voorsprong van vijf slagen!

RBC Heritage: Stewart Cink blijft vijf voor op weg naar een 8e PGA Tour-titel