RBC Heritage: Stewart Cink blijft vijf voor op weg naar een 8e PGA Tour-titel

Stewart Cink heeft met een derde ronde van 69 slagen het record over 54 holes verbroken in het RBC Heritage. De 47-jarige Amerikaan bleef vijf slagen voor in zijn poging om zijn achtste PGA Tour overwinning te behalen.

Cink begon de dag met een voorsprong van vijf slagen maar verloor een slag op de derde hole maar met birdies op de twee holes erna had hij die weer mooi weggewerkt. Het werd een saaie ronde en de birdie op 14 kwam dan eigenlijk als een verassing. De rest van de holes speelde hij in par. Cink staat voor het toernooi op 18-onder par.

Het oude record over 54 holes stond eerder op naam van Justin Leonard die dit in 2002 wist te spelen.

PGA-kampioen Colin Morikawa wist op vier van zijn laatste zes holes een birdie te maken en daardoor zijn ronde met 67 slagen eindigde en staat met 13-onder alleen tweede in het klassement.

“Ik moet morgen vooral in het begin wat druk op hem uitoefenen”, zei Morikawa. “Als ik de baan op ga en met een score van par de eerste 9 holes afloop zal ik de klus niet klaren, ongeacht hoeveel birdies ik op de tweede negen maak.”

Morikawa heeft met 13-onder een slag minder dan Emiliano Grillo, die vier birdies met twee bogeys mixte voor een twee-onder 69, terwijl Matt Wallace zeven slagen terug staat op een gedeelde vierde plaats met Sungjae Im. Webb Simpson, die de laagste ronde van de dag had met 64 slagen, staat op 10-onder naast Matt Fitzpatrick, Harold Varner III en Corey Conners.

In de derde ronde van de 2021 RBC Heritage maakte Si Woo Kim een birdie putt vanaf de rand van de green die aan de rand van de hole bleef liggen die na een lange tijd pas in de hole verdween, echter hij wachtte te lang en bijna een minuut, en kreeg daarom een strafslag. De referee vertelde hem dat hij max 10 seconde mocht wachten.

RBC Heritage ronde 1: Cameron Smith leidt na ronde van 62 slagen!

RBC Heritage ronde 2: Stewart Cink naar een voorsprong van vijf slagen!