Oostenrijks Open: Luiten klimt verder in klassement met Kaymer en Canizares als leiders

Joost Luiten is de leiders in het Oostenrijks Open op 3 slagen afstand genaderd. De 35-jarige Nederlander wist met 69 slagen op de derde dag toch weer wat belangrijke plekken in het klassement te stijgen. Met 6-onder deelt de oud winnaar van dit toernooi nu de vijfde plek. De Spanjaard Alejandro Canizares en de Duitser Martin Kaymer delen de leiding met 9-onder par.

Wil Besseling en Darius van Driel delen na hun ronde van zaterdag de 14e en 47e plaats voor het toernooi staan de twee op 3-onder en +1.

Martin Kaymer blijft in de jacht om zijn zevenjarige periode van geen toernooiwinst af te sluiten met een overwinning ion Oostenrijk. De voormalige nummer 1 van de wereld, en zonder een wereldwijde overwinning sinds zijn tweede grote titel op de US Open in 2014, kwam met een derde ronde van 69 op de Diamond Country Club van de baan en voegde zich bij de leider na vrijdag, Alejandro Canizares.

Zijn landgenoot Max Kieffer staat een slag achter het leidende paar op de derde plaats voor John Catlin, terwijl de Engelsman Daniel Gavins op de gedeelde vijfde plaats staat samen met Luiten en Jacques Kruyswijk.

Slechts vijf slagen scheiden de 13 spelers op weg naar de laatste dag, met thuisfavoriet Matthias Schwab in een groep op de gedeelde negende plaats met vier onder par.