RBC Heritage: Stewart Cink naar een voorsprong van vijf slagen!

Tweevoudig kampioen Stewart Cink wist met back-to-back rondes van 63 een ​​voorsprong te nemen van vijf slagen en 16-onder par in het RBC Heritage, terwijl wereldkampioen nr. 1 Dustin Johnson een tweede gemiste cut wist te vermijden.

De 47-jarige Cink kwam al snel in zijn spel na een eagle op de tweede hole en met zes birdies verder in zijn ronde kwam hij op 16 onder par. Cink maakte tot nu toe slechts 1 bogey in zijn ronde en dat was op de eerste dag op hole 10  waar hij met zijn afslag het meertje vond.

De leider na de eerste ronde Cameron Smith staat nu op zeven slagen afstand van de leider. Dustin Johnson wist nu wel de cut te halen nadat zijn verdediging van de Masters-titel eindigde met een teleurstellende gemiste cut.

Cink was een klasse apart bij zijn 22e start van het evenement, de kampioen van 2000 en 2004 kende een geweldige start toen hij zijn tweede slag naar de tweede hole, een par 5, binnen 3 meter sloeg en de putt wist te holen voor eagle. Cink speelde met zijn zoon Reagan die zijn tas droeg.

‘Eerlijk gezegd voelt het niet bijzonder,’ zei Cink. “We hadden ons spelplan uitgewerkt en hebben niet al te veel wind gehad vandaag en deze baan zonder veel wind heeft gewoon niet zo veel verrassingen als je hier veel geweest ben.”

Billy Horschel zou waarschijnlijk een groot aantal slagen hebben gehad op de par-drie 17e. Hij vond het water met zijn afslag maar wist vanaf de droppingzone zijn bal vervolgens de hole in te slaan voor een par!

Cink’s naaste uitdager is nu Corey Conners, die herstelde van een dubbel bogey op de 14e, zijn vijfde hole,  met een spervuur ​​van birdies, waaronder zes in d eerste negen om met 64 slagen zijn ronde te eindigen. De Canadees ging daarmee naar 11 onder par en staat net een slag voor Emiliano Grillo, die ook zeven onder voor de dag was..

Smith was niet in staat om de hoogte van zijn opening 62 te bereiken en moest op dag twee een birdie maken om terug te keren naar negen onder, samen met regerend PGA-kampioen Collin Morikawa (68), Sungjae Im en Billy Horschel.

Open-kampioen Shane Lowry wist met 65 slagen op zeven onder te komen die hij onder andere deelt met de Engelse Matt Fitzpatrick en Will Zalatores, die tweede werd in de Masters.

 

RBC Heritage: Cameron Smith leidt na ronde van 62 slagen!