Oostenrijks Open: Drie Nederlanders door in Oostenrijk waar Canizarez nog steeds leidt!

Koud, guur en een moeilijke baan dat ervoeren de spelers ook tijdens de tweede ronde van het Oostenrijks Open. Zeven onder werd de leidende score van de Spanjaard Alejandro Canizares (foto) en Joost Luiten staat met 3-onder als hoogste genoteerde Nederlander in het klassement.

De Noord-Hollander Wil Besseling kwam met 72 en 71 slagen op 1-onder en plaatste zich makkelijk voor het weekend. Ook Darius van Driel bleef aan de goede kant van de cut en met +2 deelt hij de 47e plaats.

Voor Lars van Meijel was het toernooi helaas voorbij. De dubbel bogey op de 18e, waar hij eerder op de eerste dag ook een dubbel liet noteren zorgde er uiteindelijk voor dat hij met +5 de cut met twee slagen miste. Ook Van Driel had een dubbel bogey en wel op hole 6 een par 4. Luiten kwam met drie birdies en een bogey van de golfbaan en Besseling kwam tot het maken van twee birdies en had 1 bogey in zijn tweede ronde.

Canizares wist na een slechte opening van zijn tweede ronde toch nog met een slag voorsprong de derde ronde in te gaan. De Spanjaard verloor drie slagen in zijn eerste twee holes, hij startte vanaf hole toen met bogey dubbel bogey maar kwam daarna terug met birdies 14, 15 en 16 om met een bogey op 18 zijn eerste negen holes in +1 te eindigen. Op de tweede negen maakte hij vervolgens birdies op 1, 3 en 4 en hole 7 om met een bogey zijn ronde met 70 slagen (-2) te eindigen.

Martin Kaymer en John Catlin staan halverwege het toernooi op 1 slag van de leider.

“Ik worstelde in het begin, maar ik denk dat het keerpunt op de 15e was, waar ik een lange putt maakte voor birdie en dat zorgde voor een ommekeer “, vertelde Canizares aan de European Tour. “Ik begon het daarna heel goed te doen, maakte dit keer niet veel putts maar dat was eigenlijk de enige minpuntje in mijn ronde”.