RBC Heritage: Cameron Smith leidt na ronde van 62 slagen!

Na voor het tweede jaar op rij een top-10-finish te hebben behaald in de Masters, behaalde Cameron Smith de beste score uit zijn PGA Tour-carrière, een ronde van 62 slagen (-9) leverde hem leiding op in het RBC Heritage.

Smith maakte een birdie op drie van de laatste vier holes om een voorsprong te nemen op de vroege leider Stewart Cink die eerder op acht onder par zijn ronde was geëindigd. Matt Wallace en PGA-kampioen Collin Morikawa staan op zes onder.

Will Zalatoris, die vorige week net achter Hideki Matsuyama eindigde in de Masters, kende een solide start met een ronde van 68 slagen ondanks een dubbel. Het het was opnieuw een frustrerende dag voor Dustin Johnson, een week nadat hij de cut bij Augusta National had gemist, begon hij het toernooi met 1-onder en staat daarmee gedeeld 46e.

Smith kwam aan de leiding door een briljante opening. Met birdies op vier van de eerste zes holes en nog een op de negende om de turn in 31 slagen te bereiken. De Aussie volgde met een ander birdie op 12 om vervolgens een 3 meter putt te holen voor par op de volgende green. Met nog birdies op de 15e de 17e en de 18e pakte hij alleen de leiding.

“Alles kwam gewoon samen”, vertelde de 27-jarige. “Het was een geweldige dag en zeker op de greens en ik sloeg mijn ijzers gewoon heel goed. Mentaal voel ik me daarbuiten heel vrij en ik heb het dan ook het gevoel dat ik iedere slag zo kan uitvoeren als ik wil. Ik steek er ook 100 procent in en op een dag als vandaag is het echt de moeite waard. ”

Matt Wallace deelt samen met Colin Morikawa de derde plaats met WGC Match Play-kampioen Billy Horschel, Charles Howell III en Harold Varner III op de gedeelde vijfde plek.

Voormalig Masters-kampioenen Danny Willett en Sergio Garcia behoren tot een grote groep spelers die openden met 68 slagen.