Luiten klimt 10 plaatsen omhoog waar McIlroy het WGC-HSBC Champions wint na play-off

Joost Luiten heeft het WGC-HSBC Champions 2019 toch nog goed afgesloten. Hij eindigde het toernooi op 4-onder door een laatste ronde van 68 slagen (-4). Luiten wist daardoor op de golfbaan van de Sheshan International Golf Club als 34e te eindigen. Vooral na zijn eerste 7 holes leek het allemaal goed te komen voor Luiten. Met birdies op 2, 4, 6 en 7 klom hij flink in het klassement. De bogeys op 8 en 10 de birdie op 11 en weer een bogey op 13 werden gelukkig weer goed gemaakt door birdies op 16 en 18. Zijn 68 slagen werd zijn beste ronde in dit toernooi dit jaar.

Rory McIlroy won de wedstrijd na een play-off. De 30-jarige Noord-Ier maakte eerder een kostbare fout op de 18e waar hij maar net met zijn afslag rechts de waterhindernis miste. Zijn bal wist hij vanuit de rough op positie te slaan maar zijn derde slag naar de green was niet dichtbij de hole. Op dat moment stond McIlroy op 19-onder maar Xander Schauffele, die wel in tweeën op de green lag, had een eagle putt voor 20-onder. Zijn eerste putt verdween rechts van de hole en McIlroy miste zijn birdie en maakte par. Schauffele bleef koel en maakte zijn putt voor birdie om eveneens op 19-onder te komen.

De play-off

Met een gelijke score van 19-onder werd opnieuw de 18e gespeeld. Nu was de afslag van McIlroy perfect en midden fairway. De afslag van Schauffele daarentegen verdween bijna in de bunker links maar bleef in de rough ervoor liggen. Hij kon niet in tweeën naar de green wat McIlroy wel deed. De putt voor birdie viel niet voor Schauffele maar die van McIlroy wel waarmee hij de wedstrijd op zijn naam wist te zetten.

Prijzengeld

Voor Luiten was er een nog een flinke cheque van bijna 65.000 en de winnaar McIlroy ontving er een van ruim 1.5 miljoen euro. Schauffele pakte met een tweede plek 981.000 en Louis Oosthuizen met een derde plek bijna 540.000 euro!

Kleine stijging Luiten in WGC-HSBC Champions waar McIlroy nu de leiding neemt

Luiten zakt flink in klassement WGC-HSBC Champions waar Fitzpatrick de leiding neemt

Joost Luiten start goed in het WGC-HSBC Champions 2019