Joost Luiten start goed in het WGC-HSBC Champions 2019

Met twee bogeys een twee birdies en een eagle is Joost Luiten met 2-onder het WGC-HSBC Champions 2019 goed begonnen. De enige Nederlander in het toernooi was een van de vroege starters op de golfbaan van de Sheshan International Golf Club in Shanghai in China. Luiten deelt na de eerste ronde de gedeelde 27e plaats.

De Chinees en 24-jarige Haotong Li nam de leiding na een ronde van 64 slagen (-8).  Hij wist na een bogey op zijn eerste hole met een eagle direct erna de toon voor de verdere ronde te zetten waarin hij nog eens 7 birdies wist te maken.

Er waren verder al wat opvallende scores na de eerste ronde. Er was een hole-in-one van de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen op de 6e hole die er mede voor zorgde dat hij in 4-onder uiteindelijk rond ging.

Een aantal Engelsen hadden duidelijk moeite met deze golfbaan zo wisten Ian Poulter, Tommy Fleetwood en Paul Casey niet onder par te blijven en gingen rond in +1, +2 en +3 waarmee ze redelijk onderaan het klassement kwamen te staan. Ook een oud winnaar van de 147th Open Championship, de 36-jarige Italiaan Francesco Molinari ging in 74 slagen rond.

Het HSBC Champions is een van de vier World Golf Championships die rond de wereld worden gespeeld en de enige World Golf Championship in Azië.