Luiten zakt flink in klassement WGC-HSBC Champions waar Fitzpatrick de leiding neemt

Een matige tweede ronde voor Joost Luiten in het WGC-HSBC Champions 2019 heeft hem 24 plekken in het klassement laten zakken. Luiten die op vrijdag vanaf hole 10 zijn ronde begon kwam met bogeys op 12 en 13 zijn eerste 9 in 2-over door. De birdie op 3 en de bogey op 9 zorgden uiteindelijk voor een ronde van +2 en daarmee kwam Luiten met 2-onder na zijn eerste ronde op par voor de wedstrijd en daarmee deelt hij nu de 50e plaats.

Matthew Fitzpatrick (foto) na de leiding halverwege de wedstrijd. De 25-jarige Engelsman wist met 66 en 67 slagen op 11-onder te komen. Rory McIlroy nam de tweede plek in het klassement na twee ronden van 67 slagen (-10). De Noord-Ier had geen foutloze ronde maar wist met 5 birdies een eagle en twee bogeys deze toch op 5-onder te houden. 

De 22-jarige Zuid-Koreaan Sungjae Im kon gelijk komen met Fitzpatrick maar met bogeys op 11 en 17 eindigde hij op 9-onder en daarmee deelt hij met de Amerikaan Xander Schauffele en de Australiër Adam Scott de derde plaats.

De 29-jarige Australiër Daniel Nisbet zal geen prettig gevoel overhouden van zijn twee ronden tot nu toe. Met 77 en 80 slagen staat hij laatste in het klassement met een score van +13.

Joost Luiten start goed in het WGC-HSBC Champions 2019