Kleine stijging Luiten in WGC-HSBC Champions waar McIlroy nu de leiding neemt

Een ronde van par voor Joost Luiten op de derde dag van het WGC-HSBC Champions 2019. Luiten wist daardoor toch weer 6 plaatsen omhoog in het klassement te klimmen. Hij startte dit keer vanaf hole 10 en kende een niet al te beste start met een bogey op 13 en een dubbel op 15. Gelukkig wist hij met birdies op 18 en de holes 2 en 8 zijn score weer gelijk te krijgen. Luiten kwam voor de wedstrijd met -2, +2 en par op de derde dag op par voor de wedstrijd  en de gedeelde 44e plaats.

De Zuid-Afrikaan en 37-jarige Louis Oosthuizen wist met 65 slagen, de laagste ronde van de dag net niet de leiding te nemen. Met 14-onder voor het toernooi stond hij een tijd lang op de nummer 1 positie. De 30-jarige Noord-Ier Rory McIlroy wist met een prachtige derde slag op de 18e een birdie kans te creëren en pakte deze dan ook. Hij wist daardoor op 15-onder te eindigen en daarmee pakte hij alleen de leiding in het toernooi. McIlroy ging tot nu toe rond in drie ronden van 67 slagen.

En hoe vergaat de titelverdediger?

Titelverdediger Xander Schauffele, die samen met McIlroy speelde, en de leider na de tweede dag Matthew Fitzpatrick deelt samen met de laatste de derde plaats met 13-onder par. De winnende score van vorig jaar op dezelfde golfbaan van de Sheshan International GC was 14-onder. Het lijkt  er dan ook erg sterk op dat dit jaar dit nog weer wordt aangescherpt.

Een score van +20 doe je dan nog wel mee?

Een speler die echt niet in de buurt komt van deze score is de 29-jarige Australiër Daniel Nisbet. Hij wist tot nu toe niet in de buurt te komen van een ronde van par met 77, 80 en 79 slagen (+20), Hij staat dan ook als laatste in het klassement.

De Engelsman Ian Poulter trok zichzelf terug uit het toernooi met een polsblessure. Hij vloog direct naar de VS om een behandeling te starten.

Luiten zakt flink in klassement WGC-HSBC Champions waar Fitzpatrick de leiding neemt

Joost Luiten start goed in het WGC-HSBC Champions 2019