DP World Tour

Laurie Canter wint het European Open: Daan Huizing beste Nederlander

Laurie Canter ©GettyImages

De Engelsman Laurie Canter beëindigde een 13-jarige periode zonder overwinning met zijn eerste titel op de DP World Tour. Hij won het European Open met twee slagen verschil op de Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence, die als gedeeld tweede eindigden.

De Nederlanders

De Nederlanders Daan Huizing en Darius van Driel sloten het toernooi af met respectievelijk een gedeelde 22e en 34e plaats. Huizing begon het toernooi in Duitsland slecht met 77 slagen (+4), maar knokte zich terug met een ronde van 70 en twee ronden van 71 slagen op de par-73 baan, om uiteindelijk op 3-onder te eindigen. Van Driel had na het halen van de cut meer moeite met de golfbaan van de Green Eagle Golf Courses. Na een opening met 72 en 71 slagen, volgden een ronde van 76 en een ronde van par. Uiteindelijk eindigde hij op par voor het toernooi.

Canter de winnaar

“Dat zal ik moeilijk vinden,” zei een geëmotioneerde Canter. “Het is alles wat ik wilde doen sinds voordat ik professional werd, dus het is nu moeilijk te bevatten, maar ik ben echt gelukkig.”

Canter was een van de eerste spelers die in 2022 naar LIV Golf ging maar nu weer op zijn thuiscircuit speelt. Hij maakte een birdie op de eerste hole van zijn slotronde, maar een eerste overwinning leek onzeker na bogeys op de vijfde en tiende hole.

Hij putte goed op de laatste negen holes en opende een voorsprong van drie slagen na birdies op de elfde, vijftiende en zestiende hole en kon zich een slag verlies op de voorlaatste hole veroorloven.

“Het voelde alsof ik vandaag veel putts maakte wanneer ik ze nodig had, wat ik in het verleden niet heb gedaan,” zei Canter.

“Het is moeilijk als je constant niet wint, het is als een stigma, maar ik heb altijd geweten dat ik kon winnen.”

De Deen Niklas Norgaard stond goed gepositioneerd voor de laatste ronde, maar een ronde van één boven par (74) zag hem drie slagen terug eindigen in een gedeelde vierde plaats met de Fransman Julien Guerrier.

Guido Migliozzi en Laurie Canter aan kop in Hamburg, Nederlanders rond de 40e plek

Daan Huizing op karakter door in Duitsland en samen met Darius van Driel in het weekend!