DP World Tour

Daan Huizing op karakter door in Duitsland en samen met Darius van Driel in het weekend!

Daan Huizing met caddie. Foto door Martin Vos

Daan Huizing liet zich niet ontmoedigen door een eerste ronde van +4. In plaats daarvan liet hij zijn clubs het werk doen tijdens de tweede ronde van de European Open in Hamburg. De 33-jarige Nederlander speelde de tweede dag in 3-onder par, waardoor hij met een totaal van +1 de cut haalde. Met 4 birdies, een eagle en 3 bogeys kan Huizing terugkijken op een sterke ronde waar nog meer in had gezeten!

Ook Darius van Driel maakt zijn opwachting in het weekend. Met rondes van 72 en 71 slagen op de par 73 baan staat hij nu op 3-onder en deelt hij de 27e plaats. Met 4 birdies en 2 bogeys blijft Van Driel in de race voor het serieuze prijzengeld van het toernooi, waar de winnaar maar liefst ruim 425.000 euro verdient.

Beide Nederlanders zijn vastbesloten om dit weekend te schitteren en hun opmars voort te zetten!

Laurie Canter had een briljante foutloze ronde van 66 slagen om daarmee een voorsprong van drie slagen te nemen in het weekend.

De Engelsman begon de tweede dag met een achterstand van vier slagen op Jannik de Bruyn, maar in het vervagende licht op de Green Eagle Golf Courses ging hij naar 12-onder par om de leiding over te nemen van de Duitser De Bruyn en de Deen Niklas Nørgaard.

Nørgaard had het doel gesteld met een ronde van 68 slagen voordat Canter een sprong maakte in het leaderboard, terwijl de Duitser De Bruyn terugvocht met een ronde van 73 slagen (par) nadat hij vier slagen boven par stond na de turn.

De Engelsman Garrick Porteous staat op zeven onder par maar moet nog vier holes uit spelen. Hij is een van de 20 spelers die zaterdagochtend hun tweede ronde moeten afmaken na een vertraging van drie uur bij de start van dag twee door een ondergelopen baan.

Canter is op zoek naar zijn eerste DP World Tour-overwinning na vier tweede plaatsen te hebben behaald sinds hij in 2015, 2016 en 2017 door de Qualifying School kwam.

Hij speelde in 2019 op de European Challenge Tour, maar brak door in het door Covid-19 getroffen seizoen 2020, waarbij hij tweede werd op de Portugal Masters en de Italian Open om in de top 20 van de Race to Dubai Rankings in samenwerking met Rolex te eindigen.

Hij arriveerde in Hamburg na vorige week in de top tien te zijn geëindigd bij de Soudal Open, maar besloot al zijn ijzers te veranderen voordat hij deze week de baan op ging, een beslissing die vruchten lijkt af te werpen.

“Vandaag heb ik echt goed gepot, wat fijn was, en uiteraard was mijn balcontrole solide,” zei hij. “Ik denk dat ik vandaag elke fairway heb geraakt, wat erg belangrijk is als je hier goed wilt scoren.”

Titelverdediger Tom McKibbin had een ronde van 71 slagen om zes slagen achter de leider te staan, samen met de Japanner Yuto Katsuragawa, de Spanjaard Pablo Larrazábal, de Italiaan Guido Migliozzi en de Zuid-Afrikaan Jayden Schaper.

Darius van Driel 1-onder maar Daan Huizing +4 na eerste ronde in Hamburg