ALPS Tour

Vince van Veen eindigt als beste Nederlander in 2024 Alps de Roquetas de Mar en Amerikaan wint!

Brandon Kewalramani Photo Credits: Alps Tour Golf/ Federico Capretti

Met ronden van 67, 69 en 70 slagen eindigde Vince van Veen met een score van 4-onder par op een gedeelde derde plaats als beste Nederlander in het 2024 Alps de Roquetas de Mar, een toernooi op de ALPS Tour. Bob Geurts, die na de tweede ronde nog de hoogst genoteerde Nederlander was, zakte weg in het klassement na een ronde van 75 slagen. Vooral op de tweede negen holes van de golfbaan CdG Playa Serena had Geurts het moeilijk, met vier bogeys op rij vanaf hole 10. Hij eindigde met een score van 1-onder par op een gedeelde 15e plaats.

Wouter de Vries noteerde tijdens het toernooi rondes van 70, 70 en 72 slagen, wat resulteerde in een eindscore van 2-boven par. De par van de golfbaan was 70 slagen.

Brandon Kewalramani uit de Verenigde Staten won de eerste editie van de 2024 Alps de Roquetas de Mar met een totaalscore van 10 onder par. De Fransman Benjamin Kedochim eindigt als 2e met 7 onder par. De 3e plaats werd gedeeld door Arron Edwards-Hill (Engeland), Vince van Veen en Marcos Pastor (Spanje) met elk 4 onder par.

De laatste ronde begon om 8:15 uur lokale tijd op de 1e en 10e hole, met de leidersgroep die om 9:32 uur afsloeg vanaf de 1e hole. De spelers op Club de Golf Playa Serena in Almería, Spanje, speelden onder zonnige omstandigheden met sterke wind, wat de scores beïnvloedde, aangezien slechts vijf spelers een onder-par score haalden.

De 25-jarige Kewalramani won zijn eerste professionele titel. Hij leidde na de tweede ronde en sloot af met een 1 onder par 69, wat hem op een totaal van 10 onder par bracht. Hij maakte 2 birdies en 2 bogeys op de eerste negen holes en nog 1 birdie op de laatste negen. Kewalramani was emotioneel en bedankte de Alps Tour en zijn moeder, die zijn caddie was. Hij benadrukte hoe belangrijk zijn korte spel was onder de zware windomstandigheden.

De 29-jarige Benjamin Kedochim eindigde op de 2e plaats met 7 onder par. Hij maakte 6 birdies en 1 bogey voor een 2 onder par 68 in zijn laatste ronde. Kedochim zoekt nog naar zijn eerste titel op de Alps Tour en was een van de vijf spelers met een onder-par score in de laatste ronde.

Na het 8e evenement van het seizoen staat de Alps Tour Order of Merit als volgt: Edoardo R Lipparelli (Italië) op de 1e plaats, Benjamin Kedochim (Frankrijk) op de 2e plaats, Aymeric Laussot (Frankrijk) op de 3e plaats, Enrico Di Nitto (Italië) op de 4e plaats en Brandon Kewalramani (Verenigde Staten) op de 5e plaats.  Van Veen staat nu 10e en Geurts 38e in de algemene ranking.

Kewalramani verdiende €5.800,00 en 6.525 Order of Merit punten.

Het volgende evenement is gepland voor 14-16 juni in Frankrijk, waar spelers zullen strijden om de titel van de 2024 Open de La Mirabelle d’Or op Golf de La Grange aux Ormes nabij Metz, Frankrijk.

Bob Geurts knalt met 65 naar top van het klassement in Alps de Roquetas de Mar