DP World Tour

Darius van Driel 1-onder maar Daan Huizing +4 na eerste ronde in Hamburg

De Duitser Jannik De Bruyn neemt de leiding in Hamburg

Jannik de Bruyn

Darius van Driel staat gedeeld 24e na een solide ronde van 1-onder par in het European Open en waarin hij twee bogeys en drie birdies maakte. De par van de Nord Course op de Green Eagle Golf Courses is par 73.

Daan Huizing kende een moeilijke dag en eindigde op +4, waarmee hij 115e staat. Zijn ronde omvatte vier bogeys, een dubbele bogey en twee birdies. De dubbel bogey op de 18e was bijzonder jammer. Bij zijn derde slag op een par-5 sloeg hij de bal over de green, waarna zijn vierde slag het water in ging. Hij dropte op dezelfde plek waar zijn bal eerder het water in rolde en maakte vervolgens een chip en putt voor een zeven.

De Duitser Jannik De Bruyn neemt de leiding in Hamburg

Jannik De Bruyn bedwong een van de zwaarste uitdagingen op de DP World Tour door een verbluffende 64 te noteren en zo na de eerste dag van de European Open een voorsprong van vier slagen te nemen.

De bijna 6900 meter lange par-73 Porsche Nord Course op de Green Eagle Golf Courses is een van de meest gevreesde banen die spelers het hele seizoen tegenkomen, maar de De Bruyn noteerde 11 birdies, waaronder vier om zijn ronde af te sluiten, om negen onder te staan in Hamburg. Het thuispubliek was erg blij om een landgenoot bovenaan het klassement te zien staan.

Hij zou het baanrecord hebben geëvenaard als er geen voorkeursliggingen (prefered lies) waren en verbeterde zijn eigen laagste DP World Tour ronde met drie slagen om de leiding te nemen voor de Engelsman Laurie Canter en de Welshman Jack Davidson in het tweede evenement van de European Swing.

De Bruyn speelt zijn debuutseizoen op de DP World Tour na door de Qualifying School te zijn gekomen en won de second stage op Desert Springs Resort & Golf Club. Hij won in 2020 het Europees Amateur Team Kampioenschap samen met Matti Schmid, de Sir Henry Cotton Rookie van het Jaar 2021 en DP World Tour-winnaar Nick Bachem en betrad het betaald circuit het jaar daarop.

Hij begon deze week als 197e op de Race to Dubai Rankings in samenwerking met Rolex, maar vond zijn vorm op spectaculaire wijze ondanks een ochtendlijke mist vertraging van drie uur.

“Ik kan niet uitleggen wat er daarbuiten gebeurde,” zei hij. “Maar ik was gewoon in het moment en de birdies bleven komen, ik sloeg de bal goed in de juiste gebieden en mijn putting was geweldig.”

Verdedigend kampioen Tom McKibbin zit in een groep op vier onder samen met het Engelse duo Dan Bradbury en Garrick Porteous, de Amerikaan Sean Crocker, de Deen Niklas Nørgaard, de Fin Lauri Ruuska en de Zuid-Afrikaan Ockie Strydom.

Er zullen 34 spelers terugkeren om hun eerste ronde op vrijdagmorgen af te maken nadat het spel werd gestaakt om 21:22 uur vanwege de duisternis.