PGA Tour

MacIntyre neemt de leiding in Canada en prijst zijn vader als caddie

Robert MacIntyreRobert MacIntyre

De linkshandige Robert MacIntyre zegt dat zijn vader Dougie “goed werk heeft geleverd” als zijn vervangende caddie, terwijl de Schot de gedeelde leiding nam halverwege het Canadian Open. De 27-jarige, die deze week nog geen enkele bogey heeft gemaakt, volgde zijn openingsronde van 64 op met een 66 en kwam daarmee op 10-onder, samen met de Nieuw-Zeelander Ryan Fox op de Hamilton Golf and Country Club.

David Skinns, de leider na de eerste ronde, maakte slechts een 71 (+1) en zakte daarmee naar de gedeelde vierde plaats.

MacIntyre heeft momenteel geen vaste caddie, en zijn vader vloog zondag over, om deze week voor hem te caddiën.

“We liepen naar de laatste hole en mijn vader zei: ‘Ik denk dat ik deze week maar over mijn loon moet gaan onderhandelen’,” zei MacIntyre. “Het is een ervaring voor ons beiden. Hij heeft tot nu toe goed werk geleverd.”

De Schot reflecteerde ook op de gebeurtenissen van vorige week, toen het nieuws naar buiten kwam dat PGA Tour-speler Grayson Murray zichzelf van het leven had beroofd, enkele uren nadat hij van de baan was gestapt.

“Het heeft mijn gedachten volledig van het golfspel afgehaald,” zei MacIntyre. “Na het nieuws van vorige week zijn er dingen die veel belangrijker zijn dan golf.”

Fox wist op vrijdag rond te gaan in 64 slagen, terwijl de Amerikaan Joel Dahmen twee slagen achter staat.

Rory McIlroy zakte naar beneden in het klassement na zijn openingsronde van 66 te hebben gevolgd met een 72 en staat halverwege op twee onder par.

David Skinns leidt Canadian Open voor Sam Burns en Sean O’Hair